Släkten och Geim

Efter tips från Eva  så har jag lyssnat på bokserien Släkten, först Blandat blod av Katarina Mazetti, sen Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg och sist Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg. Eva har skrivit lite utförligare om böckerna så jag nöjer mig med att säga att det var väldigt intressant att lyssna på alla tre böckerna, jag fick en inblick i hur människorna kan ha levt under 1000-talet. Böckerna är många gånger upprörande, men problemen är lika aktuella idag även om vi kanske på ytan verkar vara mer civiliserade. Beskyllande för hor om man blivit våldtagen är till exempel inte ovanligt idag heller. Böckerna är bra och jag kan verkligen rekommendera dem!

Geim av Anders De la Motte blev nästa bok och den väldigt annorlunda än Släkten. Lite  av en kulturkrock kan man säga att det blev. Men när jag väl kom in i jargongen (för det är mycket jargong!) så var den riktigt bra! Den är tuff, cool och häftig och konspirationsteoretisk, men samtidigt väldigt underhållande! Jag kan verkligen rekommendera den här, fast jag gissar att inte alla kommer att gilla den just på grund av språket 🙂

Publicerat på 09 augusti 2011, i Litterärt. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Släkten och Geim.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: