Kortare?

Igår hade jag inte en allt igenom lysande dag. Förutom att saker strulade på jobbet så blev det plötsligt pyssel med styrelsemötet som skulle vara på kvällen. Dessutom är det frustrerande att inte kunna köra bil själv så att jag vet och kan planera min tid med hundarna innan mötena… Men guld-Ida hämtade mig och vi hann träna ett kortare pass agility innan mötet iaf, TACK! Träningen gick kanon med Troll, Monster har ramlat tillbaka lite i sin vana att ta andra porten i slalom. Inte så illa som innan, men det märks att jag inte tränat lika ofta efter min axelfraktur.. 😦 Men det plockar vi nog snabbt upp igen hoppas jag! Annars känns han fin, lite vid eftersom han har svårt att korta ihop sig, men nu suger han så fint på hinder så att jag kan placera mig mycket bättre. Duktig pojke 🙂

Styrelsemötet blev långt i vanlig ordning. Funderar på hur man kan få det kortare? Vad gör man? Sätter en äggklocka per sektor? Tål att tänkas på, det blir lite länge när hela kvällen går åt. Sen har vi ju gjort väldigt mycket saker i år som tagit lång tid att diskutera, nu har vi t ex ett nytt staket och fem stolpar för belysning uppe och snart även lampor på stolparna! Ska bli helt fantastiskt att inte vara så beroende av dagsljuset utan att kuna träna även när mörkret kryper fram i höst 😀 MEN nästa möte SKA bli kortare på något sätt.. Tips någon?

Publicerat på 24 augusti 2011, i Agility, LBK. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. En sak som kan funka är att hålla strikt på vilka punkter i dagordningen som är rapporteringspunkter (och då får man verkligen bara rapportera, inte dra igång en lång diskussion) och vilka som är beslutspunkter. Det brukar dock kräva att någon tar på sig ansvaret för att moderera mötet ganska kraftigt, i alla fall tills dess att alla vant sig vid det nya upplägget.

  Gilla

 2. Ja, det är en bra fråga… Jag tror att fler skulle komma om de inte var så förjordat långa. Men ju fler som kommer desto längre blir de ju…

  Gilla

 3. Karin, Nanny & Ruh

  Jag tror att en äggklocka kan vara bra, sedan ska man så klart inte gå slaviskt vid den. Men, att man varnar när tiden för den sektorn börjar ta slut. T.ex. ”nu får vi ta och avrunda den här diskussionen…..”

  Diskussioner inom en viss sektor kan jue även tas utanför styrelsemötet…. Så blir det mer genomtänkta förslag istället för diskussion på mötet. Jag tror också att en strikt dagordning kan hjälpa, då blir det inte så mycket ”extra fluff snack”…. Men å andra sidan ska jue styrelsemötet vara trevligt och inte super hårt styrt mot en deadline. Det ska jue trots allt vara trevligt!

  Gilla

 4. Jag tror nog på alla svar här! Skilja på bara beslut och diskussion och inte diskutera det vi inte behöver. Och att sektorerna har med sig mer rapporter och med saker vi bara behöver besluta om, inte diskutera…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: