Belöningslådan och hundar som dräller däri…

Måste skriva en störig grej från idag också. Sista loppet, hunden före oss blev väldigt störd av en funktionär som lade upp en bom men inte hann. Han gick av med sin terv och var väl kanske irriterad, vad vet jag. Han stod iaf och hängde kvar vid belöningslådan när jag och Monster kom dit efter vårt lopp. Vi båda var rätt fokuserade på att ta fleeceflätan och jag borde ju inte låtit Monster gå fram till lådan, men nu gjorde han det iaf. Stack ner huvudet och tog sin leksak under näsan på terven som reagerade med att hugga Monster rätt över nacken. Hussen var snabb på att suga tag i sin hund och lägga ner den, men vad fasen, man stannar väl inte kvar och hänger just vid belöningslådan???

Jag stoppade snabbt fram fleeceflätan till Monster och han lekte, fast med ett morr i halsen och ett öga på terven. Han släppte det sen och lekte bara, men det är störigt att han blivit utsatt för sitt första påhopp. Jag har lyckats hålla honom ifrån sånt hittills och jag hade önskat att han kunde slippa såna erfarenheter helt. Det mest störiga vore ju om han kopplade ihop målgång med tjuriga hundar men jag hoppas att vi slipper det. Han verkade inte alls berörd när hunden väl gått iväg så han slapp se den…

Jag bara önskar att folk som lägger saker i lådan bara springer i mål, tar sig till lådan, tar sin leksak och går en bit därifrån!!! Vore så jäkla mycket trevligare faktiskt…

Publicerat på 28 augusti 2011, i Agility. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Problemet tycker jag är att lådan står på marken. Nu var det jäkligt dumt att han stod kvar. Men blev hans lopp fel på grund av något han inte kunde rå för var han säkert irriterad. Stod kanske och funderade på att anmäla eller något.. Då tänker man kanske inte på var man står..

  Jag tycker att lådan ska stå på en stol eller bord eller nåt för att undvika att ivriga hundar är där och gräver. För såklart de är när den står på marken och de vet vad som finns där!

  Jag är nog ganska dålig på att flytta mig snabbt. Jag vill belöna på en gång och är helt i min egen bubbla när jag kommit i mål.. Kan va bra att tänka på i framtiden. Att bli bättre på att flytta mig åt sidan..

  Gilla

 2. Karin, Nanny & Ruh

  Stackars Monster! Hoppas han inte blir rädd eller försiktig för andra hundar. =( Så himla arg jag hade blivit.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: