Monster och invalidmatten tävlar

Tranås idag och jag har väl varit lite tveksam men tänkt att det nog skulle gå bra! Väl på plats kändes det dumt, när jag tränar kan jag ju välja att vänsterhandla men en bana ger ju inte alltid utrymme för alternativ, att springa runt på utsidan är ju bara såååå -90…

Först var det två agilitybanor, båda två var rätt trevliga och hade nog varit roliga om jag hade kunna springa, slappna av och handla hyfsat offensivt. Istället fegade jag, var rädd att få Monster i knäna och ramla, var rädd för att halka, sprang dåligt, visade uselt (typ inte alls när han var på högersidan..) osv. Monster reagerade med att bli tokklistrig, fråga och snurra och inte alls suga på hinder. I det andra agilityloppet hade han dessutom glömt hur man gör slalom. Efter andra loppet grät jag nästan för att det kändes så dåligt. Vad fasen gjorde jag där liksom, om jag var så himla dålig? Det enda som hände var att min hund gick riktigt riktigt dåligt!

Jag funderade på mina alternativ, 1) stryka mig, 2) låta Josefin köra och 3) köra själv och fokusera på typ slalom. Efter lite funderingar så bestämde jag mig för att köra ändå. Första hoppbanan var knepig, långa, snabba sträckor och sen en box med tre sidor och en tunnel som fjärde sida. Det var lite klurigt men vi hade nog satt den om jag hade fixat handlingen men utan högerarm så sket det sig. Överlag kändes det här loppet grymt jämförelsevis med de två tidigare loppen, trots att slalom strulade lite och vi fick nån vägran och rivning. Jag var väldigt glad att jag körde vidare och inte strök mig iaf 🙂

Sista loppet kändes riktigt fint, jag vågade springa och Monster släppte på ett helt annat sätt, sökte hinder och tog slalom i full fart! Jag kunde köra rätt mycket vänsterhandling och rädslan för att halka och ramla hade nästan försvunnit. Vi fick en vägran och en rivning men loppet kändes så himla bra så det kan jag leva på ett tag 😀 Måste ju nämna kontaktfälten också, även om de första loppen var katastrof så satt kf väldigt fnt. Ett lite snett avhopp när jag hamnade på efterkälken i andra loppet, annars sitter dom perfekt!

Så kontentan är att på sätt och vis hade det kanske varit bättre att stanna hemma, men vi löste iaf de stora kommunikationsproblemen och satte ett hyfsat lopp och ett som kändes riktigt fint! Han är jäkligt frän och underbar att köra när det flyter, härliga hund!

Måste säga två stora grattis också! Josefin och Era vann sista hoppklassen blev uppflyttad och Johanna och Meija gjorde en strålande debut och VANN sitt livs andra start på första tävlingen! Grymt jobbat av er båda! 😀 😀

 

 

 

Publicerat på 28 augusti 2011, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tack! 😀 Tycker att det var ett bra beslut att se till att springa hopploppen med. Både du och Monster behövde dessa lopp! Och det ser verkligen fint ut! Vilket sug han hade i hopploppen!!! Hoppas så att du snart kan börja använda högerarmen så att nollorna kommer!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: