Bra träning och tebax

Yes, imorgon ska jag jobba heltid igen! Har jobbat halvtid och sen 75% sen min lilla olycka men imorgon ska jag inte bara jobba heltid utan även ut i fält! Har fått en automatväxlad bil tilldelad och ska bara kolla om vallar är skördade. Det är bra med mjukstart.

Idag har vovvarna och jag tränat på saker som vi uppenbarligen inte kan. Monster har fått träna på slalomingångar som är lite luriga. Det gick kalasbra! Nu körde jag bara något enstaka hinder innan, men han visar på en riktigt bra förståelse även från väldigt svåra vinklar. Sen är bakombyten en grej vi måste öva på. Han har svårt för det, nu ska vi träna nån sekvens bakombyten på varje pass. Så det så. Han fattar efter att han gjort fel en eller två gånger, men det måste ju sitta första gången!

Troll och jag tränade på svåra slalomingångar. I söndags fick vi fel i båda slalomingångarna och de var väldigt lika, att man kommer från ett hinder som står parallellt med slalomet, hunden måste fortsätta fram och sen vända in i porten. Inte lätt, men måste kunnas! Det blev inte 100% rätt idag men vi ökade iaf den rätta känslan. Körde balansen också och det blir bättre och bättre. Nu håller han galopp nästan ända ner, en liten broms bara. Han måste nästan få bromsa lite innan med tanke på hans fysik, det är inte schysst att kräva att han ska tvärnita från fullt ös när han har artros i boglederna, men nu satsar han på han landa med framtassarna i gräset och det är ett stort framsteg!

Nu sängen, bilen ska in på service imorgon och cykeln är redan inlämnad. Hoppas jag inte blir ruinerad, nåt är lite fel på växellådan och/eller kopplingen på bilen och cykeln gav ifrån sig ljud som fick alla inom 200 m att vända sig om när jag cyklade hem idag..

Publicerat på 06 september 2011, i Agility. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Bra träning och tebax.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: