Pensionering eller inte?

Ni som känner mig väl vet att jag på senare tid velat fram och tillbaka om Troll. Han har ju ändå artros, samtidigt som jag inte vill pensionera honom så länge det funkar att träna honom, så länge han är pigg och glad och så länge det inte märks på honom i vardagen eller i träningen. Han är ju inte ens pyttestel när han reser sig efter träning eller långa promenader! Ibland har jag ändå funderat, dels för att han sträcker sig emellanåt och det blir svårare och svårare att få tillbaka samma rörlighet i bakbenet och dels för att han har känts lite trött vid ett par tillfällen när jag kört ett lopp. Men så dagen efter, eller samma dag så sätter han en nolla och får en SM-pinne! Och då känns han ju plötsligt ganska långt från pension…

Så min plan är ju att vi snart ska vila från agilityn, springa, köpa simkort och simma på Valla istället och så ha en ordentlig vila senare i höst/vinter. Sen ska framför allt Monster, men även Troll, få träna på ridhusträningen och sen kör vi på nästa säsong. Sen tänker jag träna och tävla honom efter dagsformen, känns han trött så får han hoppa över en start eller två. Om han börjar kännas tveksam i vinter eller under nästa säsong, riva mycket mer, skada sig mer eller bli stel när han reser sig, få problem med upphopp eller andra tecken på att artrosen börjar bli besvärlig så får han bli pensionär då. Träna ibland på mediumhöjd men inte tävla mer. Men vi ska försöka ta oss igenom en säsong till innan vi kommer dit 🙂

Publicerat på 19 september 2011, i Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Varför inte vila hela vintersäsongen? Bara simma och fysträna i tre-fyra mån? 🙂 Kölden gör ju det jobbigare att värma två hundar… men ni kanske har varmt ridhus? kram på dig!!

  Gilla

  • Vi får inte träna två hundar vid samma tillfälle för att det är så många som vill träna, så min plan är att Troll ska vila hela hösten och vintern men träna lite framåt senvintern.. Så det blir en lång vila 🙂 Behöver bara träna bort rosten inför någon eventuell tävling framåt våren! Förra vintern körde jag Troll typ var tredje gång så kanske en gång per månad eller så.
   Kram!

   Gilla

 2. Karin, Nanny & Ruh

  Jätte svårt att svara på! Du känner jue dessutom din prins bäst! Men lite vila och simning låter som en bra plan!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: