Kumla

En liten sammanfattning av helgen:

Till att börja med så var det en väldigt trevlig tävlingshelg! Banorna var trevliga och lagom svåra, det började inte aptidigt eller höll på jättesent och jag vaknade till och med riktigt utvilad vid kl 8 på söndagen. Dessutom var vädret kalas! På lördagen saknades veggiemat så jag som chansat på veggoburgare var lite hungrig på em, men på söndagen var det fixat! Kalasbra!

Monster tävlade alltså 4 klasser på lördagen. Han inledde och avslutade med agilityklass och de var riktigt trevliga. Monster kändes nog bättre än vad han gjort under hela säsongen i agilityklass, han var i hand och riktigt duktig. Tyvärr blev det resultatmässigt inga höjdare, men känslan tog vi med oss hem! Första loppet blev det en massa fel, slalomstrul (det var många som hade det trots att ingången inte egentligen var så svår) så 10 fel där och så lite slarvrivningar. Det är definitivt något vi måste jobba på. I sista agilityloppet körde jag mycket mer offensivt och till att börja med så fick jag till en väldigt bra start där Monster tog mina svängcues och blev så tajt och fin. Tyvärr ramlade han av balansen efter 2/3 och så diskade vi oss när han satte tillbaka en tass på uppfarten när jag funderade på om vi skulle ta om eller inte. Vi tog om och sen satte vi ett par blindbyten som kändes fantastiska! Både jag och Monster fick en så himla fin väg! Måste handla honom mer så, det funkar inte att köra på samma sätt som med Troll. Troll måste jag babysitta lite och vara vid varje hinder eftersom han så lätt tappar en tass men Monster är så mycket snabbare så jag hinner inte! Han måste kunna lösa saker själv så att jag hinner placera mig bättre. Jag hade en kalasfin känsla i kroppen och nu känns det som om det skulle kunna ramla in en nolla närsomhelst, det är bara småmissar här och var.

I hoppklasserna hade vi lite kommunikationsproblem, i den ena klassen så missade Monster hinder och i den andra hoppade han lite för långt över ett hinder och tog det som han tycket verkade lämpligast, vilket var sista hindret från fel håll… Men jag vill ju att han ska suga på hinder, det gäller att få det där lite väl avvägt bara 😛 Sen fegade jag ur vid ett blindbyte och det ska jag INTE göra.. Det hade blivit så fint så fint om jag bara hade vågat… 🙂

Troll då, ja jag har ju redan skrivit om vår pinne! Helt underbart att vi äntligen är uppe i klass 3 efter alla femfelslopp! Det loppet kändes kalas, enda ”missen” var att jag gjorde ett elakt farmförbyte vid en tunnel så att vi nästan krockade. Där förlorade vi lite tid och med all säkerhet en bättre placering eftersom den bara skiljde ca 1,5 s mellan vinnaren och oss. Menmen, Troll höll upp alla tassar när han skulle och höll ner dom när han skulle 🙂

I första loppet bröt jag faktiskt ihop efteråt när vi fått vår vägran på näst sista hindret. Det kändes så himla tråkigt och typiskt! När han håller upp tassarna i hela loppet och inte river något och så får vi en vägran för att han ifrågasätter en rak upploppsträcka? Usch vad tråkigt det var… Men sen så fick vi ju iaf vår pinne till slut!!

Publicerat på 26 september 2011, i Agility, Film, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Karin, Nanny & Ruh

    Härliga lopp! Jag gillar Josefins kommentar in i mål ”lyft på tassarna” och det gjorde han!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: