Deppelidepp

Jag har sökt ett jobb på Lst som handläggare. Det skulle vara ett sätt att övervintra kontrollanter och jag var rätt hoppfull om den tjänsten. Vi var 7 st på intervju och jag var medveten om att jag borde ligga på runt 3-4 plats i ordningen om de tre tjänsterna. Tyvärr så låg jag då på nummer 4 och inte 3… Det innebär att jag är arbetslös fr o m 1 november. Jag har spanat på jobb och det finns extremt lite som vanligt vid den här årstiden. Nån handläggartjänst på JV då, men att pendla till Jönköping känns ju inte så frestande.. Så himla segt! Dessutom så är vi anställda kortare tid än förra året vilket innebär att det är hela sex månadet innan nästa kontrollsäsong börjar igen. Det här ÄR inte hållbart, men vad tusan gör man? Igår var jag riktigt nere, idag så känns det mer ”jaha, det är så det är” typ. Nån som har en idé på vad man ska hitta på i vinter för en biolog som inte kan lyfta tungt?

Publicerat på 30 september 2011, i Just nu. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Karin, Nanny & Ruh

  Jag tycker du kan anmäla dig som lärarvikarie i kemi, biologi i vikariepoolen. Annars tycker jag du ska regga dig hos konsultföretagen, manpower etc. De kan ha uppdrag som är inom ditt kompetensområde, eller uppdrag helt utanför men som skulle kunna passa ändå. Jobba på kontor med administrativa sysslor kanske kan funka ett halvår?

  Gilla

 2. Vad synd! Hade ju varit perfekt! Tycker Karins tips låter bra, så hade jag gjort.

  Gilla

 3. Dessvärre är Linköpings vikariepool rätt hård på att de som står med där ska vara utbildade lärare.. Det är rätt stor skillnad på att kunna ett ämne och att kunna ett ämne med läroplan, kursplan etc. Fast går ju att kolla upp..

  Hoppas det löser sig för dig! Annars får du börja plugga!! Det hade du ju funderat på ändå tidigare väl?

  Gilla

  • Tror inte att jag skulle gilla att vara lärarvikarie heller så jag ska försöka undvika det. Men plugga går liksom inte, har bara 4 veckor kvar på CSN och a-kassa får man inte om man pluggar mer än 25% så då har jag ingen inkomst alls. Tänkte dock läsa miljöbalken på 25% i vår om det var det du tänkte på?

   Gilla

 4. Eller egentligen tycker inte jag att det är dessvärre.. Jag tycker att undervisning ska ske av utbildade lärare.. Annars vore ju 4-5 års utbildning helt onödig. Om någon annan kan göra jobbet.. Och så hoppas jag inte är fallet..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: