Monsters MH!

Igår var jag, Pascal och Monster på Mjölby BK för att göra MH! Jag tycker att det är himla intressant och roligt att se vad man har i snöret och jag tycker att man lär sig en del om sin hund. Monster var jätteduktig och det var ett fint MH! Pascal filmade så nästan alla moment finns på film 🙂

Kontakt

Monster är ju inte sådär överdrivet intrsserad av att hälsa på andra människor, han gillar folk men kastar sig inte på folk om de inte kommer hem till oss för då är han betydligt mer intresserad av att hälsa. Monster tyckte att det var okej att testledaren tog på honom men engagerade sig inte. Det blev treor rakt över på hälsning, samarbete och hantering.

Lek 1

Lite konstig leksak tyckte nog Monster som griper betydligt mer i fleeceflätor, men att leka var ändå kul. Han väntar in ett okej från mig, lite för väluppfostrad och lydig för att man ska se hur han reagerar spontant. Han fick 4 på leklust, 3 på gripande och 3 på dragkamp.

Aktivitet

Aktivitetsmomentet har jag inte på film, men Monster satte sig bakom mig och kikade efter testledaren som gick iväg och förberedde nästa moment. Han var helt avslappnad och är alltså inte nervös eller stressad 🙂 Visar på en avknapp tycker jag och betyget blev 2.

Avståndslek

Monster undrade vem som klappade i händerna och sen kollade han nyfiket på figuranten. När han fick ett ok från mig så sprang han fram i full fart och hälsade glatt på figuranten. Sen lekte han och tyckte att det var rätt skoj med den här konstiga gubben 🙂 När figgen stod stilla så gjorde Monster det också, bra tycker jag, han är på när man leker med honom men slappnar av emellan. Han fick 3 på intresse, 1 på hot/agg, 4 på nyfikenhet, 5 på leklust och 3 på samarbete.

Överraskning

När overallen flög upp stannade Monster bara bakom mig. Han kom fram när jag lockade på honom så jag vet inte om han stannade på lydnad eller om han helt enkelt tyckte att jag fick ta hand om problemet. Han hade iaf inga kvarstående rädslor vilket ju är kalas! Betygen blev 2 på rädsla, 1 på hot/agg, 2 på nyfikenhet, 1 på kvarstående rädsla och 3 på kvarstående intresse.

Ljudkänslighet

Här blev det samma reaktion som på dumpen, Monster hoppade till och stannade och kom fram när jag lockade på honom. Han var inte rädd och inga kvarstående rädslor! Tror antingen att han väntade på ett ok eller att han tyckte jag kunde ta hand om det. Betyg 2 på rädsla, 2 på nyfikenhet, 1 på kvarstående rädsla och 2 på kvarstående intresse.

Spöken

Spökena är ju det mest intressanta tycker jag och här satt Monster helt stilla tills de var kanske 5 meter bort och då skällde han så jag hoppade högt. Sen visade han lite hot med morrande och skall men beskrivaren tyckte ändå inte att det var så farligt så det blev en 2a! Han höll sig framför mig hela tiden och visade inte en tendens att backa undan. När spökena vände sig om så stannade Monster hos mig och var tyst och när jag gick emot dem så sprang han fram, mjuk i kroppen. Han blev glad när han såg att det var människor under spökdräkten och släppte genast spänningarna. Sen sprang han bort och kollade av vart spökena kom ifrån 🙂 Duktig och modig kille 🙂 Betygen blev 2 på hot/agg, 5 på kontroll, 1 på rädsla, 4 på nyfikenhet och 4 på kontakt! Fina siffror tycker jag 🙂

Lek 2

När vi skulle leka igen så var Monster mer på än vid första leken och han hade alltså inte byggt på sig något obehag under testet. Betyget blev 4 på både leklust och gripande.

Skott

Sista momentet är ju skott och under skotten vid lek så sneglade han mot skytten men fortsatte med leken. Under skotten vid passivitet så satt han vid mina fötter och höll ögonkontakt med mig. Cool och stabil och det blev betyg 1! Minneskortet var fullt i kameran så det blev ingen film.

Sammanfattning

Jag är väldigt nöjd med Monsters MH och jag gillar verkligen att han fått 1 på alla kvarstående rädslor. Totalt sett tycker jag siffrorna visar en trygg hund som litar på mig och på att jag ska ta hand om situationen. När det gäller spökena så tycker jag att han var modigare än vad jag trott!

Publicerat på 02 oktober 2011, i Film, MH, Monster. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Härligt! Låter som att du har en stabil och trevlig kille i kopplet! 😀

  Gilla

 2. Karin, Nanny & Ruh

  Haha, vi tittar inte på linförigheten? 😀 😀 Vilken beskrivare! 🙂

  Annars ett väldigt fint MH! Gud vad stolt du ska vara över att du har en sådan cool och lyhörd hund!

  Gilla

 3. Kanonhund 😀

  Gilla

 4. Duktiga Monster!!

  Gilla

 5. Tjusigt MH, verkligen jättefint!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: