Barmarks-SM dag 1

Igår åkte vi till Nybro och tog in på ett lågprishotell som framför allt var lågpris i standard, men det duger att sova på iaf trots att det luktar lite skumt i korridorerna och att det låter som att hela toan sugs ner i avloppet när man spolar.

Vi sov jättedåligt i natt och jag kände av huvudvärk, PMS och mensvärk när jag vaknade. Jippi liksom. Som tur var skulle jag inte starta förrän 12.34 så det fanns ju tid att låta värktabletterna verka och humöret blev dessutom betydligt bättre efter lite matintag!

Banan är rolig, 2,6 km lång med flera branta backar under första halvan. För mig, som kommer från slätten, så blev det rätt tungt i backarna. Jag kom in på 13.44 och det är långsammare än var jag brukar ta den sträckan hemma. Troll var väldigt duktig och låg i drag hela vägen! Underbara fina Trolleboll 🙂

Misstaget jag gjorde var att ta ut mig för mycket i början, trots att det var precis det jag sagt åt mig att inte göra innan 🙂 Vi var bara 4 st i vår klass och jag kom in sist, en minut långsammare än 3an. Tiden var egentligen rätt hyfsad om man jämför med de andra klasserna så även om jag kom sist i min klass så jag är nöjd ändå! Vi har ju bara tränat i en månad eftersom jag bröt axeln så vi har ju inte tränat alls så länge som egentligen var planen. De med fågelhundar sprang på nedåt 9 minuter medan de med polarhundar hade större variation, upp till 21 minuter.

Imorgon ska jag verkligen försöka se till att jag inte tar ut mig i början! Springa låååångsamt första halvan och sen tänka på Marlenes tips att försöka sparka mig i rumpan i nedförsbackarna så att jag inte behöver bromsa, det sparar också lite tid. Sen hoppas jag på att sova bättre inatt också!

Draghundsfolket är väldigt trevliga och frågar hur det gått fast man aldrig träffats förut och hela upplägget känns trevligt och gemytligt så detta är definitivt något jag vill fortsätta med 😀 Kanske ska låna en kickbike och köra båda nästa år…? 😉

20111022-174024.jpg

Publicerat på 22 oktober 2011, i Drag. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Duktigt av er! Kör så det ryker imorn!!

  Fanns det några små hundar me? Är ju lite sugen på att testa jag med och Kezo är världens sämsta på att dra.. Så det är skälltin jag får träna i så fall =)

  Gilla

 2. Håller tummarna för er imorgon!

  Linda med taxen Inka är med 🙂 Man skulle med andra ord sätta fart och träna lite med någon kortbening till nästa år.

  Gilla

 3. Lycka till i morgon! Jag är mäkta imponerad!

  Gilla

 4. Karin, Nanny & Ruh

  Coolt! Barmarksdrag verkar kul!!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: