Om att skratt och gråt ibland ligger väldigt väldigt nära varandra

Som att känslorna skulle vara i en cirkel och inte på en rak linje, att himmel och helvete är så nära varandra ibland och att man kan skratta tills tårarna rinner nerför kinderna eller gråta och efter ett tag låta snyftningarna övergå i skratt. Ibland så är det så nära så nära och när känslorna bryter av och an då blir man till slut så trött som jag är idag.

Idag gick jag till jobbet för att städa mitt skrivbord, plocka undan, skriva ut den sista kartan och jobba min sista dag. Sen väntar arbetslöshet och ovisshet, jobbsökande och inga pengar på obestämd framtid, eller iaf ett halvår.

Min arbetskamrat Marie var på mitt kontor och vi pratade om framtid och nutid med nersjunkna axlar och depp i blick när plötsligt telefonen ringde och plötsligt så har jag blivit erbjuden ett jobb! Och inte vilket jobb som helst utan ett jobb där jag har nytta av både min utbildning och mina jobberfarenheter, en tillsvidaretjänst med vettig lön! Dom valde liksom mig av alla 47 sökanden!! Lilla jag?!

Det negativa är att tjänsten finns i Jönköping, vilket innebär en massa praktiskt fixande, hur gör man när ens sambo har fast jobb i Linköping och jag i Jönköping när vi dessutom har två katter och två hundar? Det är inte givet hur det blir, men det SKA gå! Jag kommer inte ha några ideella uppdrag nästa år så då blir det ju iaf mer tid till oss.

Just nu försöker jag bara njuta av att jag har fyra veckors ledighet innan nästa jobb börjar och nu ska jag träna hundarna, umgås en massa med Pascal och söka bostad i Jönköping. Sen ska jag börja mitt roliga jobb med en massa utmaningar och njuta av att veta att jag har ett riktigt jobb som inte kommer att ta slut om några månader!! Helt fantastiskt! 😀 😀

Publicerat på 31 oktober 2011, i Jobbelijobb!. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Åh vad härligt att ha fått ett jobb! Jag är helt säker på att allt det där praktiska löser sig!

  Gilla

 2. Linda Andersson

  Linda med taxen Inka här. Grattis till jobb! Bor och jobbar ju i Jönköping så jag blir allt lite nyfiken på vem som är arbetsgivare :-). För visst är du biolog va?

  Gilla

 3. Ok! Då blir vi grannar i samma myndighetskomplex. Jobbar på Länsstyrelsen, som biolog. Jag kan hålla ögon och öron öppna för eventuella lediga bostäder.

  Gilla

  • Aha vad trevligt! Vad jobbar du som på Länsstyrelsen? Har några bekantingar där som Charlotte Uddén och Emma Rybeck, känner du dom?

   Gilla

   • Pinsamt, jag har dålig koll på dem. Men det är ju en del folk på länsstyrelsen också ;-). Jag jobbar på naturavdelningen, med rovdjursförvaltning, viltskador, och utter. I stora drag. När börjar du nya anställningen? Om du funderar på hundträning här nere så är du välkommen att haka på dragträning i vinter. Agilityhindren står i ett skjul så här års, och en del är i ett ridhus söder om stan…så agility är lite småknepigt att träna vintertid på Jönköpings BK. Inget unikt problem antar jag ;-).

    Gilla

    • Jag börjar den 28/11! Jag kommer att börja med att dagpendla tror jag, men när jag hittar en lägenhet så kommer det bli veckopendling. Jag hänger gärna på dragträning när vi kommit på plats!

     Jag kommer nog vara med på vinterträningen i Linköping så Monster får lite träning iaf.. Annars är det ju lite svårt att träna agility på vintern.. Vi har en bra belysning så än så länge går det, men när snön kommer är det ju kört..

     Gilla

%d bloggare gillar detta: