Söndag kväll och en härlig pumpasoppa

Jag bara älskar söndagkvällar när vi har städat och allt är rent och fräscht och man kan krypa upp i soffan med god mat och en kopp Psycho lemon efteråt. För den som inte vet är Psycho lemon mitt favoritte framför alla andra, det är kryddigt och har en liten touch av chili i eftermsaken, underbart!

Dagens mat blev pumpasoppa, jag försöker alltid att äta pumpa när de är i säsong och pumpasoppa är en favorit! Så himla enkelt och gott!

Pumpasoppa

  • 1 pumpa, vi tog en butternutpumpa. En hel vanlig pumpa kan ju bli lite mycket om man inte är många..
  • 1 lök
  • ca 1,5 dl (eller tills det smakar bra) grädde
  • 3-4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt, peppar

Skär pumpan i bitar, lägg den i en kastrull med lite vatten i och låt koka i 20 minuter tills pumpan känns lagom mjuk. Hacka en lök. Häll bort vattnet och mixa pumpan och löken. Tillsätt buljongtärningarna och det kokande vattnet. Låt koka upp och tillsätt grädden under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med gott bröd och kanske en lagrad herrgård. Mmmmm 🙂

Hundarna sover gott nu eftersom vi traskade till Valla och simmade en sväng. Jag skulle ha gått en långpromenad men det blev inställt, perfekt då att Valla har gott om lediga tider i poolen och vettiga öppettider 😛 Redan när vi var typ vid Coop Nära (kanske ½ km bort) så började Troll fara runt och ljuda och vara allmänt upphetsad och laddad och först insåg jag inte varför. Tydligen, såklart, så har han lärt sig vägen och vet exakt vart vi är på väg… KnäppTroll som älskar att simma…. Troll var riktigt duktig i poolen idag och simmade på så att han blev alldeles flåsig. Monster doppade sig när Troll vilade och idag var han så himla duktig! Mycket mindre stress och andra gången gick han faktiskt att styra! Han tycker att det är kul, men han tycker att det räcker med kanske 1-2 minuter i vattnet. Helt ok för min del, han får utvecklas i sin egen takt 🙂

Publicerat på 06 november 2011, i Simma, Soppor, Vegetariska/ veganska recept. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Söndag kväll och en härlig pumpasoppa.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: