Trötter

Alltså, nu har jag varit arbetslös i 3,5 vecka och jag är trött. Riktigt trött. Nästan varje dag har varit späckad med saker, möten blandat med roliga grejer, men ändå, planerde saker. De sista dagarna nu ska jag göra absolut nödvändiga saker enbart. Ha semester. Alltså inte boka in något utöver det som redan är inbokat, dvs simning med hundarna, frissan, distriktsombudsmöte och fira brorsans 31-årsdag. Utöver detta blir det någon form av träning för hundarna och kanske en springtur. Sen är det slut, kaputt, jag ska ligga i soffan och kolla på film och ladda batterierna. Så det så.

Troll är förresten mycket bättre idag, det syns ingen stelhet så det var nog bara tillfälligt efter fallet i backen. Skönt det, även om jag numera inte får en gråtattack och ångest så fort han ser lite skröplig ut. Förr blev jag alltid så himla ledsen men då hängde ju allting på Troll. Nu har jag Monster också, mitt tränande och tävlande hänger inte på den skadebenägna hunden. Numera så blir Troll lite stel ibland, men med vettig motion, stretching och massage så håller vi det i schack och överlag så går han riktigt fint och då kan man inte alls se att han har någon form av diagnos. Jag tror att han mår bra både fysiskt och psykiskt så länge han får träna, vara med och hålla igång. Han blir ju så himla glad, bara en sån sak 🙂

För den som undrar över hur det gick med Monsters eventuella parning så blev det inget med den påtänkta tiken av olika anledningar. Däremot finns en annan tik, Nyyti, som planeras löpa framåt hösten 2012. Dock så ska tiken och kanske även Monster testas för CEA innan parning blir aktuellt. Tiken har det bakåt och Monsters pappa har anlaget så där kan vi inte chansa, har båda hundarna anlaget så blir det inga valpar helt enkelt! 50 % i snitt får anlaget om en förälder har det och eftersom två av Monsters systrar plus brorsan har det så kan jag ju bara hoppas att Monster tillhör de andra 50 %! Ska tillägga om någon inte vet, att det är ett reccessivt anlag så har man ett anlag så blir man inte sjuk, men parar man två hundar med anlag så finns risken att 50 % får dubbel uppsättning av genen och då blir hunden till slut blind. Oavsett om Monster han anlaget eller inte så kommer alltså HAN inte bli sjuk!

Publicerat på 23 november 2011, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Karin, Nanny & Ruh

    Vad spännade med små Monster-valpar! 😀 Ta det lugnt nu innan allvaret drar igång igen! Slappa och kolla film låter smutt!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: