Ännu fler ljudböcker!

Kanske ska sluta med detta snart? Eftersom jag har jobb och känner att jag har råd att fortsätta med Storytel så blir det ju rätt många. Men ett inlägg till blir det iaf 🙂

Supernova av Marika King är först ut, en bok av en typ som jag inte brukar läsa. Den handlar om en överpresterande tjej i Stockholm som inleder ett förhållande på jobbet och som till slut går in i väggen eftersom hon jobbar typ dag och natt. Boken är inte fantastisk men inte dålig, så har du inget att göra så visst, men lägg inte pengar på den.. Om du inte gillar den typen av litteratur då 🙂

Eldvittnet av Lars Kepler var bättre. Man får veta lite mer om huvudoersonen än i de tidigare böckerna och boken är bra. Gillar man svenska deckare så köp!

Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad är en självbiografisk berättelse om en kille i hederskulturen. Och nä, han mördar inte sin syster utan han blir tvångsgift. Den här boken är inte ett under av skrivande, men berättelsen är jättebra! Man får ett helt annat perspektiv i den här historien, det finns fler offer inom hederskulturen än vad som kommer upp i media.

Det du inte såg av Patrik Sjöberg är också en bok som handlar om ungas utsatthet i en vuxen värld. Jag gissar att de flesta har hört talas om boken och jag tycker att den verkligen är läsvärld! Jag har aldrig haft någon bild av Patrik Sjöberg förutom när han i P3 sa att han aldigt skulle dejta en vegetarian (man måste ju minnas det väsentliga ;)) men här blir han en människa. Förutom att man lär känna Patrik i begreppet Patrik Sjöberg så är det bra läsning om vad man ska tänka på gällande sina barn för att skydda dem. Han berättar om tecknen och procedurerna och det låter faktiskt väldigt märkligt att ingen anade något då när det hände. Jag gillade den här boken riktigt mycket!

Avig Maria av Mia Skäringer. Mia är ju fantastisk, så avklädd och så otroligt duktig på att beskriva vår nakenhet, våra rädslor och känslor med bara en mening. Man skrattar och får tårar i ögonen och bara ler av sråket. Läs!

Niceville av Kathryn Stockett är en underbar bok! Alla borde läsa den här, inte minst de som har rasistiska åsikter. Jag bara alskar den! Måste se filmen också 🙂

Sankta Psyko av Johan Theorin kan man däremot skippa. Det står deckare men den är inte så ”deckrig”, mer som en thriller men ändå inte. Jag fattar ingenting på slutet men pallar inte lyssna om det.

Publicerat på 28 december 2011, i Litterärt. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ännu fler ljudböcker!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: