Årskrönika 2011

Januari

Året började med ett besök och inskrivning på Arbetsfömedlingen eftersom jag blev arbetslös den 1/1. Istället för att jobba tränar vi en massa slalom med bågar men träningen blev avbruten av en irriterande infektion av noskvalster och Monster blir riktigt tagen av krypen. Jag bestämmer mig för för att ta över ordförandeposten på LBK! Troll tävlar i Karlstad men vi blir utan pinnar. Jag tar fina kort på hundarna!

Vackra Troll

Söta Monster

Februari

Det är årsmöte på LBK och jag blir ordförande. Jag tränar en himla massa på Friskis, hundarna och jag tränar drag på skidor och Monster tränar en himla

Finaste (och dyraste) buröverdraget!

massa slalom och gunga på HU. Vi får ommålat i vardagsrummet och det blir väldigt mycket ljusare! Jag skaffar mig sysslor genom att sy ett buröverdrag till Monster och jag blir riktigt nöjd! Vi åker till Kungsör och tränar agility för Veronica Bache i den fina inomhushallen som finns där. Katten Hedvig mördar min mobil och jag köper en iPhone 4!

Mars

Jag skriver provet för grönt kort i draghundsport och klarar det! Jag är deprimerad över att vara arbetslös, åker till Kalmar för ett jobb som jag får men tackar nej till, åker på ännu en intervju i Nyköping och blir telefonintervjuad för ett tredje i Skara. Alla säsongsjobb som kontrollant. Till slut, efter en hel del ångset så får jag jobb i Linköping som kontrollant. Monster debuterar i hoppklass! Vi får 10 fel och jag är överlycklig för att det var så roligt 🙂 Monster fyller två år den 23/3!

Det är jordbävning i Japan och alla pratar om strålning och hamstrar jodtabletter.

April

Tänk när det såg ut såhär?

Vi diskar oss i Rättvik och följer upp med en kurs i hoppteknik för EM! Det blir äntligen vår och vi går i Tinnerö med Linnea, Kasper och Johanna och bränner oss i den starka vårsolen.

Hedvig ❤ Pascal

Jag och Pascal åker till Amsterdam med vänner, vi går på museum, kollar på tårtor och förlovar oss!

Jag börjar jobba på Länsstyrelsen och njuter av tanken på en lön igen, samtidigt som träningen nu minskar. Det är ju synd eftersom jag aldrig varit så vältränad som denna vår.

Vi avslutar med tävlingar i Tranås och som vanligt gick det sådär, vi tycks aldrig lyckas i Tranås.

Maj

Vi inleder med lite härlig magsjuka på båda hundarna, men tack vare canicur så är magarna snart i form. Vi bygger ett svinsäkert staket på klubben så att vildsvinen ska hållas utanför och så kommer tävlingssäsongen igång på riktigt! Först ut Söderköping, sen Linköping. Inga resultat, Monster är rolig men vild och slalomet strular. Troll kör med stople ut och rundar av med lite hälta på höger fram. Jag fyller år men har slutat räkna för vilken gång i ordningen 😉

Juni

Vi inleder med en sväng till Växjö där Troll mest är sur och arg. Han får massage medan Monster diskar sig 😉 Helgen efter är det Frövi och då får Troll köra. Han känns fin men det blir några rivningar. Monster strular i slalomet och jag blir lite frustrerad men det är ju bara en träningsfråga.

Troll går till veterinären och blir undersökt från topp till tå. Artros blir domen och nu vet vi iaf varför hältor har spökat nu och då. Vi köper en gummibåt och börjar simträna i Lagunen!

Det blir midsommar och vi firar hos Linnea och Per, väldigt trevligt som vanligt när vi är där 🙂

Vi avslutar juni med en handlingskurs för Malin Elfström och jag får många aha-upplevelser med Monster. Nu jäklar!

Juli

Kanonsabotören går av stapeln och Troll går ruggigt bra förutom några jäkla rivningar efter tunnlar. Monster och jag försöker få ordning på slalomet och det börjar ge resultat! Sen åker vi till Skutskär och bor på Älv-Karleby camping med nästan hela gänget! Det är väldigt trevligt och dessutom lyckas Troll äntligen sätta ett bra lopp och vi blir uppflyttade till klass 3 i hoppklass!

Helgen efter är det Ulricehamn och Troll visar sin goda form genom att komma 4a av 103 starter och plocka sit livs första SM-pinne!

Sen tar Pascal och jag en sväng i kanot tillsammans med Linnea och Per m fl. Riktigt trevligt även om jag funderar på om det inte kan gå att peta ner två border collies i kanoten också? Pascal fyller år och vi tar ännu en liten minisemester till min moster på Tellholmen utanför Arkösund. Jag blir sentimental och funderar mycket över min struliga familj.

Augusti

Jag inleder med att bryta axeln i Jönköping när Monster tacklar mig i dagens sista klass. Jag blir sjukskriven först på heltid och sen på deltid. Jag kämpar på med familjen och går på familjeterapi med mamma och två syskon. Tyvärr går det åt skogen och vi bryter kontakten.

Jag tävlar i Tranås med invalidarmen och det går sådär. Man behöver två armar och det är dåligt att vara rädd för att ramla. Hela världen förfasas över ondskan som slog till i Norge och vi gråter kollektivt.

September

Jag och Ida åker till Tidaholm och Troll tar SM-pinne nummer två när han kommer 2a i hopptrean! Monster kommer 3a fast med 10 fel och det blossar upp en debatt om svåra klass 1-banor. Jag och Pascal firar 2-årsdag i Stockholm med hotell och middag på en japansk restaurang!

Vi tävlar KM, först på BK där Troll inte är bäst men dock 2a! Monster kommer 4a i nybisklassen. Jag anmäler oss till Drag-SM och sätter igång löpträningen efter ett handikappuppehåll. Sen åker vi till Kumla och Troll sätter äntligen en nolla i agilityklass 2! Äntligen blir vi klass 3-ekipage på heltid!

Monster och jag börjar jobba ihop oss på riktigt även om resultaten uteblir även nu. Vi får belysning på BK och kan äntligen träna efter jobbet även på hösten! Jag får inte handläggarjobbet på Lst, deppar ihop och söker jobb på SJV.

Oktober

Vi inleder med KM på HU och tar storslam! Troll blir Klubbmästare och Monster 2a! Vi åker direkt till Mjölby och gör MH med Monster och han visar sig vara en lysande hund (fast det visste jag ju redan innan ;)) Helgen efter åker vi till Katrineholm och Monster sätter sin första nolla! Det var ett dåligt lopp men vi vann ändå! Härligt att ha plockat åtminstone en pinne innan säsongen är slut 🙂

Sen åker vi till Nybro och Drag-SM! Jag springer med Troll och blir väldigt trött av alla backar! Vi kommer sist men jag är nöjd ändå – det var ju bara fyra stycken i klassen.

Sista dagen i månaden, sista dagen på jobbet på Lst när jag deppar som mest komemr till slut beskedet, jag får en tillsvidaretjänst på Jordbruksverket! Sen svävar jag på moln i några veckor 😀

November

Jag inleder med ett besök på AF och sen har jag boendepanik. Hur 17 ska jag lösa det med ett jobb i Jönköping? Det löser sig såklart (det gör ju det mesta) och jag hittar en lägenhet. Vi lever inte direkt ett slapp liv, spårar, tar promenader och tränar agility. Jag går på maskerad som Fiona, vi åker på julmarknad på Ekenäs slott och kollar på Vinterljus. Trolleboll fyller 8 år och jag börjar på nya jobbet som en dagpendlare. Det är lite väl långt visar det sig snart.

December

Jag dagpendlar och blir snabbt som en trött zombie. Som tur är kan jag flytta in i lägenheten första helgen i december och det blir bättre. Jag gillar mitt jobb och får åka till Stockholm på konferens och till Värmland på revision. Hundarna vilar från agility och vi tar upp vardagsrumslydnad! Det blir jul och syrran firar med oss. Det är väldigt trevligt, lugnt och skönt! Sen blir det släkthäng och Pascal börjar ifrågasätta om vi verkligen ska ha barn. Sista ordet är inte sagt än, men ska vi inte ha barn då ska jag iaf ha en hund till 😉

Publicerat på 31 december 2011, i Årskrönika. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Bra år 2011! Kul att läsa om! 🙂

    Gilla

  2. Härligt år! Hoppas att vi kan ses lite mer 2012!
    kram!!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: