Två helt briljanta ljudböcker

Till att börja med, Förkunnaren av Unni Drougge, den andra boken i trilogin om Berit Hård. Det här en av de bästa böcker jag lyssnat på, dels är den bra i språket och handlingen tar små oväntade vändningar hela tiden, dels så har Unni Drougge skapat en underbar karaktär i Berit Hård! Berit är heöt hämningslös, hon är fet och ohälsosam, hon äter, röker, dricker och ligger i samma hämningslösa kick ass-anda. Hon är befriande i sin hämningslöshet i en värld där de flesta tänker på hur de uppfattas, vad de äter och vad de säger. Läs den!

Bok nummer två är Den trettonde historien av Diane Setterfield. Det här en vacker lite långsam bok som sakta nystar upp historien. Språket är flytande och jag vill fortsätta lyssna utan avbrott. Om man vill ha en bok där det händer saker hela tiden så är detta fel bok, men om man vill ha en vacker historia som kanske inte tar vägen dit man först trodde, ja då är det här en riktigt bra bok!

Publicerat på 16 januari 2012, i Litterärt. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Två helt briljanta ljudböcker.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: