Tävling i Valla

Igår var det dags för den första av Linköping HUs tre vintertävlingar!

Innan agilityklassen så kändes det verkligen inte bra. Monster växlade mellan att vilja kasta sig in på banan och att kasta sig fram mot alla söta tikar som fanns runt om. Jag fick ingen kontakt med honom alls och jag gick in på banan med en hund som var helt i sin egna värld. Jag satte honom framför första hindret och sen klappade jag honom samtidigt som jag tog några djupa andetag. Nu var det vi och Monster var med mig!

Det är ju väldigt retligt att Monster trampade på gungan igen, annars hade vi ju en nolla! Det var absolut det bästa agilityloppet vi har gjort och jag är väldigt nöjd! Anledningen till missödet var att jag var osäker på linjen efter tunneln och därför vile jag vara kvar lite längre vid hindret innan gungan och det gav honom utrymme att vända. Han är ju het på gungan och att sånt här händer på träning var inte alls ovanligt i början, numera tack och lov lite mer ovanligt.

Innan hoppklassen hade jag en betydligt trevligare hund i kopplet och vi var helt sams när vi gick in 🙂

Det var ju attans på den där fulsnurren som hamnade så nära hindret annars hade vi ju varit nollade.. Om inte om så kunde vi lika gärna haft två pinnar med oss hem 😉 Men han är lite frågande  på en del ställen och vi behöver jobba på slalomet så att jag kan lämna honom och placera mig bättre. Även upploppssträckorna är ju svåra, han frågar när det blir så långa rakor.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med Monster, nu var det bara småbitar som strulade och inte hela loppen. Vi jobbar tillsammans och Monster hade inga problem med slalomet alls trots att det var tävling 😛

Jag vill säga ett stort grattis till alla som gjorde fina lopp igår! Det är ju så lätt att glömma någon om man börjar rabbla namn men framför allt ska kanske Johanna och Meijsan nämnas, dubbelseger är ju inte så dumt 😀 Stort grattis till er alla som gjorde fina lopp och tog pinnar igår!

Publicerat på 22 januari 2012, i Agility, Film, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Karin, Nanny & Ruh

  Gud vad han springer! Fan vad stolt du ska vara!! Jätte fina Monster!

  Gilla

 2. Bra jobbat, ni kommer bli grymma den här säsongen!

  Gilla

 3. Det har hänt enormt mycket sedan jag såg honom i september! Kul att se er jobba så bra ihop!!

  Gilla

 4. Jättefina lopp ju!!! Härlig start på året! 🙂

  Gilla

 5. Ulrika Örtenberg

  Vad roligt att se honom, tonårsgrabben! Jag tror att han och Fala ville leka;-) Superbra att han kan fokusera väl på banan!

  Gilla

 6. Synd på både gungan och fulsnurren för ni sprang riktigt fina lopp! Jag tror nog inte att jag heller kommer att åka alla dagar på Slottshoppet utan jag siktar väl kanske mot de som har klass 2-3, dvs de sista dagarna. Men precis som dig så får jag vänta och se hur försäsongen går. Om Era blir uppflyttad i hoppklassen vill jag nog åka alla dagar!

  Gilla

 7. Ser grymt ut, detta kommer att vara er säsong!!! Stort grattis! ❤

  Gilla

%d bloggare gillar detta: