En sådan där upptagen helg igen

Helgen har varit full med aktiviteter som vanligt. Gårdagen inleddes med ett kontaktfältspass på HU med Ida och Karin! Jag tycker att HUs lokal är helt omöjlig att köra AGILITY i, det är bara en tunn matta på betonggolv och stolpar överallt. Men det går att köra balanshinder! Jag ställde upp ett hinder efter balansen för att få suget framåt men det fick ligga på 20 cm, högre vill jag inte hoppa på det underlaget. Båda hundarna gick strålande, men det är tydligt att jag har släppt på Trolls kf på tävling för det blir inte riktigt som jag tänkt mig alltid. Monster tränade på gungan i koppel och med massor av godis och det går bra tills den slår över men då kommer det något vilt i ögonen på honom och han vill FRAM! Efter ett tag hade han fått lite mer lugn i kroppen.

På eftermiddagen traskade vi till Valla djurklinik för ett simpass. Troll simmade för fullt och även Monster simmade bra. Han simmar bättre och bättre för varje gång och idag fokuserade vi mer på att styra och svänga efter mina kommandon i poolen.

Idag inledde jag dagen med att vara WP-support i ett par timmar. Jag är verkligen ingen expert men har ju haft WP i några år nu så lite har jag snappat upp. Jag tror vi redde ut det mesta som var akut iaf!

Sen var det vinterträning och idag var vi bara 5 st där. Det är riktigt skönt att kunna nöta och träna den tiden man vill! Även Troll fick lyxen att träna lite mer ordentligt idag till sin stora glädje 🙂 Vi satsade på enkla grejer, en kombination där vi framför allt tränade bakombyten och upplopp och en balansövning från Clean run-häftena. Båda två var riktigt bra, grundläggande men ack så bra! Balansen kan inte tränas för mycket! Jag vill ha mer fokus framåt på kontaktfälten, trots att jag tränat väldigt mycket med mål och leksak så har ändå båda två för mycket fokus på mig. Det är väl bara att fortsätta nöta antar jag, någon gång ska det väl sitta även om det är sån träning som inte är så rolig.

Nu är hundarna trötta och vi slappar i soffan. Jag har köpt nytt te som strax ska invigas och provsmakas och sen ska vi njuta av kvällen!

Publicerat på 26 februari 2012, i Agility, Simma. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Jag kör hoppteknik på övervåningen på HU, det är iaf lite bättre och trägolvet sviktar ju rätt bra.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: