Uppföljning

Det blev till slut ganska många besök här igår. Kul och jag hoppas att ni kommer tillbaka 😉 Idag funderar jag på allt som man kan fortsätta skriva i detta ämne. Mija skrev att SBK kanske har svårt för demokrati eftersom det är en förening med militärt ursprung och det är möjligt. Även jag har på sätt och vis militärt ursprung på det sättet att min pappa är löjtnant och har jobbat inom det militära så länge jag kan minnas. Jag var dessutom med i flygvapenungdom i några veckor sommaren när jag var 17 år. Jag fortsatte med det ett tag inpå hösten och sen kände jag att det var nog. Det min samvaro med det militära har lärt mig är att jag INTE vill vara en del av det. Detta med att lyda order utan att ifrågasätta, kollektiva bestraffningar, en vuxen man som inför hela gruppen frågar om han ska leta efter kroppsvätskor i min säng efter att min pojkvän varit där på åhörardag, samma man som instruerar en 14-årig flicka att hon ska krama avtryckaren på sitt Mausergevär ”lika mjukt som man kramar en kvinnas bröstvårta”.. Jag vill faktiskt tro att det inte är så det går till generellt, men jag lovar, det var tillräckligt för att få mig att känna avsmak för all militärisk verksamhet för resten av livet.

I vilket fall så finns det bara en organisation om man vill vara aktiv med sin hund idag och det är SKK. Jag tycker verkligen att det är extremt viktigt att SKK ÄR politiskt och religöst obundet då det faktiskt inte finns något att välja på. Tänk er ett politiskt parti som ni gillar. Om de ändrar sin politik eller börjar skicka ut rasistiska budksap så har ni ju ett val att rösta på ett annat parti. Men med SKK så måste vi isf välja bort att tävla med våra hundar och det är nog väldigt få av oss tävlingstokar som skulle välja bort SKK helt på grund av att de för fram budskap som vi inte står för. Det ger SKK en enorm makt, en makt som jag inte är särdeles förtjust i att de har.

Så vad kan vi rimligtvis göra? Jag tror att det skulle vara mycket mycket svårt att skuffa undan SKK som den organisation med mest makt i hund-Sverige. Vi får nog istället jobba med det vi har, och vad har vi? Vi har makten att prata, låta och vara besvärliga. Vi har makten att tränga oss in i våra lokala klubbstyrelser och påverka på lokal nivå. Vi kan maila, vara besvärliga, ifrågasätta. Vi kan visa att vi är många många och att vi inte nöjer oss. Och vi kan visa att vi inte tycker att det är okej att en person straffas för att hon är besvärlig.

Så maila, maila, ring och VAR besvärlig. Kom igen nu.

Peter Rimsby, SBK: peter.rimsby@brukshundsklubben.se

Ulf Uddman, SKK: ulud@skk.se

Annonser

Publicerat på 10 mars 2012, i Debatt. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Uppföljning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: