Trolleboll

Trollebollen har nu koppelvilat sen mitten av mars och det är lagom kul. Han får gå i flexi iaf. Först blev han alltså halt på bogarna innan Rättvik. Sen fick han Rimadyl och blev betydligt bättre. Anna och jag åkte till Österåker och när Troll hoppade ut ur bilen var han halt på höger bak, det gamla strulbenet! Fan liksom! Så då blev det ännu mer koppelvila och först NU så börjar han se riktig vettig ut i rörelserna!

Jag var pratat med Arne på Norsholm om cartrophenbehandling. Det är en serie av injektioner, en i veckan i några veckor som ska hjälpa mot inflammation. Då blir han förmodligen bättre men också dopad och någon tävlingskarriär inom någon gren är utesluten. Kanske får det ändå bli så, jag tror ändå inte att han kommer komma tillbaka till tävlingsbanorna ändå.

Är det någon som har testat cartrophen? Jag vet en hund som fått det med bra resultat, vet ni om några fler? Det är dyrt men det är ju värt det om det innebär att han kan leva normalt dvs gå lös och kanske hoppa ett par hinder på M-höjd någon gång så att han får göra något roligt…

Förutom att det är synd om Troll för hans artros så hamnade han dessutom på Salong Chez Hedvig i söndags. Jag har lite ångest för att använda sax i hår efter en liten olycka där jag klippte av min kusins blonda änglalockar när vi lekte frisör. Jag var fem år, min kusin var fyra och min faster lamslagen av sorg. Trots traumatiseringen av att se min fasters tårar så vågar jag nu använda saxen på Troll. Det växer ju faktiskt ut igen 😉 Både svans, byxor och mage har fått sig en omgång. En så pälsig hund som Troll blir ju otroligt smutsig när det är lerigt och blött ute. När Stollen kissar sådär knäppt som han gör, stående på frambenen med rumpan högt uppe i skyn så kommer det kiss både på magen och frambenen och det är ju inte så himla fräscht. Nu är Troll istället vårfin och snaggad under magen!

20120403-150320.jpg

Publicerat på 03 april 2012, i Artros, Rehab. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Tråkigt att stackars Troll inte blir bra och får stanna bra! Ni får sadla om till freestyle och lydnad! HTM kanske är bättre?

  Gilla

  • Fast som jag skrev, börjar jag behandla honom (vilket är troligt) så är han dopad oavsett gren. Vad gäller lydnad så är jag inte sugen på att börja jobba med Trolls ljudande i lydnaden och vi är ju dessutom i elit, så det är ju hyfsat hårt att träna och vi skulle behöva mycket träning! I övrigt hänvisar jag till Idas excellenta kommentar 😉

   Gilla

 2. Haha! Att jag anmält till freestyle är en skräll. Att Hedvig skulle göra det vore en ännu större skräll! =)

  Stackars Trollis… =( Hoppas han i alla fall kan bli såpass bra att han kan leva ett drägligt liv..

  Gilla

 3. Karin, Nanny & Ruh

  Suck! Jävla skitartros! 😦

  Gilla

 4. Ja, riktigt tråkigt! Hoppas att cartrophenet hjälper bra!

  Gilla

 5. Var ute och gick med Kinna igår och hon gick riktigt bra på sitt bakben, i skritt belastade hon det hela tiden, vilket hon verkligen inte gjorde i vintras innan hon blev behandlad med cartrophen. Men som sagt, det är ju också jobbigt att ta beslutet att det är färdigtävlat, men hellre det än en hund som får ont från och till som det är nu!

  Gilla

 6. Förresten – Hedvig på freestyleplanen hade väl varit jättekul! Nu när vi är flera som fått ett ryck och anmält till den 1 maj på HU 🙂

  Gilla

%d bloggare gillar detta: