Årets första (men inte sista!) vallträning!

Eftersom Monster har ett större behov av att valla än Troll och eftersom jag har kommit över min vallutbrändhet som drabbade mig efter Monsters VP så har jag tagit tag i vallningen igen!

Idag åkte jag till Susanna på vägen hem från Jpkg och introducerade ett laddat Monster till fåren! Jag trodde att han skulle vara het och svår, men döm om min förvåning när han var riktigt behärskad och lyhörd! Han gick rakt mot djuren när de stod stilla och bromsade in på egen tass och stannade på ett artigt avstånd. Flankera var svårare först men efter lite assistans från Susanna så visade han riktigt fina flanker också! Mjuk och lyhörd och bara så himla trevlig både mot djuren och mot mig! Jag tror minsann att Monster har blivit vuxen!

Troll fick köra ett kort pass också och sen hjälpte han till att ställa ut djuren för ett hämt åt Susanna. Han var så himla glad och duktig, även om djuren springer mer när han kommer in. Han har en utstrålning som är lite mer uppåttjack för att uttrycka det på ett lite udda sätt 🙂 men han har fina flanker och är duktig trots att jag nog måste byta håll på away och come bye för att det ska bli rätt oftare 😉

Planen är att jag ska valla lite oftare, även om tyngdpunkten ändå kommer ligga på agilityn! En arbetskamrat har får som jag får valla på när lammen har blivit större och Susanna bor ju på vägen hem. Även Karin bor ju nära, så det ska nog gå att klämma in lite vallning i schemat 🙂 Det vore ju roligt att utveckla Monsters vallning, han såg väldigt fin ut idag!

Publicerat på 27 april 2012, i Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Duktiga Monstret 🙂 Tävlingsdags snart!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: