En dag i Botkyrka

Jag, Nathalie och Karin packade in oss med 5 hundar, tält stolar och 4 burar i min bil och åkte til Botkyrka för en liten klass 1-tävling! Det var Botkyrkas första tävling och jag tycker att de gjorde ett riktigt bra jobb! Desstuom var det riktigt trevligt, härligt väder och roligt sällskap, tack för det 😀

Agilityklassen var först och eftersom jag och Monster har laddat i med kennelhosta efter Österåker och leriga planer så kändes det som att män är från Mars, kvinnor från Venus och hundar, ja de måste vara från Pluto! Men efter den lilla urladdningen så satt Monster i buren och blev som i ett mirakel lite mer resonabel på eftermiddagen. Hoppklassen var extremt kort och lätt, 15 hinder och inget slalom… Lätt som en plätt, men också lätt att vara en dålig handler och inte visa ordentligt på hinder nr 5 vilket resulterade i två vägringar… Surt som satan och jag grämer mig rätt mycket över det!

Behållningen av dagen var för det första att Monster inte rev ett enda hinder! Klick på den! För det andra så var det känslan i hoppklassen efter hinder nr 5, då kändes han sådär som han gjorde de sista 5 hindren i agilityklassen i Österåker (inte en lätt sekvens), vi var en enda enhet som bara flöt fram. Fina tajta svängar, en mjuk härlig hund som med ett väldigt tryck samtidigt rundar sig och hoppar mjukt och rundat och som dessutom svänger i hoppet. Den känslan, den vill jag ha hela tiden!

Publicerat på 29 april 2012, i Agility, Film, Monster, Tävla och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Fina Monster!!

  Gilla

 2. Synd på vägringarna, men han ser verkligen kalasfin ut!
  Är det inte dags att planera in en träning snart nu då när vädret är fint och hostan borta? 🙂

  Gilla

 3. Great dog shame about the handler 😉 Fin han ser ut!

  Gilla

 4. det vet du väl att det aldrig hjälper att tillfoga smärta?? Beröm dig själv för det som gick bra och träna igen på sekvensen där det gick fel så att du kan hitta ett bättre sätt att ta dig fram 😉 Så sätter ni en nolla på nästa tävling!

  Gilla

  • Haha! Det är bra att du säger åt mig att använda positiv förstärkning och negativ bestraffning även när det gäller mig själv 😉

   Gilla

  • Men banor Ida, jag måste träna på banor!!! En massa agilitybanor, men även hoppbanor! Många och långa, knöliga och lätta, men fler banor!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: