Monster – vallhunden

Jag konverterar filmer för fullt här, 47 stycken filmsnuttar blev det under två dagar! Allihopa tyvärr i ett format som min dator inte klarar, så nu konverteras allihopa till .wmv-format istället. Det tar en stund, minst sagt. Under tiden tänkte jag passa på och skriva om den andra aktivitet som vi sysslade med i onsdags kväll och igår på eftermiddagen, nämligen att flytta runt lite på Marias får! Egentligen hade det nog räckt med agilityn för att göra Monster trött men jag har lovat honom att försöka valla när vi får tillfälle och eftersom fåren fanns och Maria gav sitt godkännande så tog vi en sväng 🙂

I onsdags hade vi 3 tackor i 25:an och Monster var till en början aningen het i drivningen. Fin i flankerna men kanske en aning het där med. Andra passet så gick han som en dröm! Balanserade jättefint och gick i ett samlat långsamt tempo mot fåren. Han är en otrolig drivhund, så otroligt stadig när han går rakt mot fåren! Det känns som att han kan gå hur länge som helst, fast i 25:an tar ju staketet emot rätt så fort. Igår gick vi ut och körde ett pass i stora hagen och jag gick omkring med ett fånigt leende på läpparna när han omväxlande drev i ett stadigt lugnt tempo och omväxlande gjorde jättefina flanker. Jag har just nu inga kommandon på flankeringarna för att jag verkligen vill befästa tänket. När vi tränade till VP:t så hade jag lite tidsnöd och befäste inte flankerna så bra som jag vill ha dem och därför har vi backat tillbaka till grunderna nu när vi börjat om. Omväxlande framåt och flankeringar alltså! Jag är så himla nöjd med honom, inte minst att han låg plats medan Troll vallade utan en antydan till att röra sig!

Trollebollen fick också valla, men fåren blir aningens mer stissiga när han kommer in. Han har en lite peppig framtoning, både i vardagen och i arbetet kan man väl sammanfatta det som. Fåren rör sig mer och  allt blir lite mer snabbt även om han flankerar fint. Han har lite bråttom i drivningarna men det känns ändå som att han skulle kunna gå att tävla IK1 med om jag bara tränade away/come bye ordentligt. Sen glider han på flankerna också, helt hopplöst dålig på att gå rakt fram mot djuren. Troligen är det ett handhavandefel, likväl som det faktum att han vallar lite mer på lydnad än på känsla.. Men han gör bra grejer och han är en användbar vallhund helt klart! Han känns väldigt trygg och jag kan lita på honom hos fåren till 100 %! Han gör alltid sitt bästa 🙂

Det känns riktigt riktigt skoj att valla igen!

Publicerat på 05 maj 2012, i Vallning och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Monster – vallhunden.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: