På agilitykurs på Finnbo Gård

I dagarna två har jag och Monster agilerat för fullt under Jennys kritiska ögon! Det är första gången som jag går kurs för Jenny och jag måste säga att jag verkligen kan rekommendera det! Hon är otroligt genomtänkt och duktig, hela vägen från grunder till färdig hund. Jag ska definitivt gå kurs för henne igen!

Vi bodde hos Maria och Mats på Finnbo gård, fick väldigt god mat och dessutom var det ett riktigt härligt gäng som var där! De flesta kände jag mer eller mindre redan innan, men det var också ett par nya ansikten. Väldigt trevligt!

Dag 1 inleddes med att Monster gick in som hund två och exploderade över flera hinder, blindbytte och var allmänt vild. Jenny gav mig då lite redskap för att hantera vilden, att få honom mer fokuserad på mina händer genom att mata med godis och stanna honom framför hindret och mata honom istället. Jag har aldrig matat med godis i agilityn, men det är ju helt klart ett bra sätt att få hunden mer fokuserad på handen.

I nästa omgång var Monster mer fokuserad och trevligare att köra med, precis som han brukar vara efter att han kört det första loppet på tävling 😉

Jag fick en hel del läxa att träna på, både grunder och saker som jag måste tänka på och träna på.

 • Gungan! Jag visade hur Monster tar gungan och tvärt emot tidigare råd (att lugna och leda över med godis) så tyckte Jenny att jag skulle satsa på att vara före honom och hör och häpna, det funkade! Åh jag hoppas att det kommer lösa sig bara jag är offensiv och ligger före honom! Han har ju i grunden en nästan perfekt gunga, men det lilla undantaget att han hugger den när han åker ner.. 😉
 • Jag ska lära in ett vänster/höger. Det blir vänd till Monsters vänstra sida och back för en sväng till höger.
 • Jobba in runt ordentligt. Jag har börjat med det men det är inte färdigt än.
 • S-svängar ska sitta, vi har börjat med dem men de är inte klara.
 • Infostarter! En himla fördel att kunna lämna hunden i starten! Dessutom lättare än väntat att lära in!
 • Tunneldiskriminering. Monster är envis som tusan när han vill ta en viss tunnelingång. Jenny visade ett riktigt bra sätt att jobba med det!
 • Dolda tunnelingångar.
 • Slalom. Här ska vi sätta på bågarna och utmana honom på riktigt! Nu ska här utvecklas!
 • Framförbyten på 180-graderssvängar. Vi har för stora svängar. Jag måste plocka honom tidigare men ockå träna mer på tajta svängar. Jag kan väl ärligt säga att jaginte har prioriterat tajta svänga hittills, men nu ska det bli ändring på det!
 • Skicka och sticka och trycka på hinder. Om jag är bestämd och visar med kraft så tar Monster hindren. Jag är överlag för mesig, mer power!
 • Jag böjer mig framåt och kryper ihop ofta! Jag vet inte varför, men bort ska det. Ser ni mig krypa ihop så säg till mig 😉

Höger/vänsterträningen är redan påbörjad, resten ska jag börja med när min lilla förkylning dragit över. Jag fick nämligen, rätt olägligt, ont i halsen i onsdags eftermiddag, ordentligt ont i lungorna när jag sprang igår och idag har jag 38 graders feber. Tycker ni att jag är extremt långsam på filmen som kommer här så skyller jag på det 😉

Publicerat på 05 maj 2012, i Agility, Film, Monster och märkt , . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Sååå långsam är du inte 😉 Tar du av de där stora fickorna du har utanpå snabbrallorna så blir det nog snabbare 😉

  Jättefint såg det ut i alla fall! Det kommer bli bra det där!

  Gilla

 2. Asså, vad fint han går! Bästa Monster! Nu blev jag mer agilitypepp! 😉

  Gilla

%d bloggare gillar detta: