Foder – igen

Jag halkade in på en blogg igår som heter Hela hunden. I det länkade inlägget som beskrivs det vad det finns i hundfoder egentligen. Jag vet inte vem författaren är och vad hon har för utbildning eller kunskap, men det är intressant. Tillsatser alltså. Jag har skrivit om det när det gäller vår mat och eftersom jag den senaste tiden blivit alltmer medveten om hundarnas mat och precis bytt foder till Robur så slukade jag informationen. Hela grejen med saker som finns i maten och som vi inte behöver tycker jag är osmaklig (hehe). Varför finns det saker i mat som vi inte alls behöver och som tvärtom, kan vara riktigt skadliga för vår hälsa? Jag hittade inget av de tillsatser som bloggaren nämner i just Robur  men däremot majs finns ju.. Majs som då gör att blodsockret åker upp och ner och det känns ju inte helt sunt.. Just nu är jag därför inne på att testa Standardt istället. Det är en väldigt kort innehållsförteckning, som tyvärr börjar med ris men eftersom de nästföljade är köttbaserade som undrar jag om inte den totalta mängden kött iaf är högre än mängden ris. Kanske ska maila och fråga? Jag gillar absolut deras lista på vad som INTE finns i deras foder 🙂

Egentligen borde man väl barfa eller göra eget om det nu skulle bli bättre? Knöligare skulle det iaf bli och dessutom så klarar jag verkligen inte av att handera kött så det känns rätt uteslutet.

Men vad är det bästa alternativet?

Publicerat på 18 maj 2012, i Hundfoder. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Vi kör på Nordic SP+. De finns i hamburgare och korvar. Hundarna älskar maten, jag blir spyfärdig av den men vad gör man inte för sötnosarna. Jag har precis som du problem med kötthantering, så det gick mycket bättre med hamburgarna som jag kunde dela ut med en sked
  dvs inte röra. Nu kör vi på korvar och Emma delar dem.

  /Charlie

  Gilla

 2. Våra äter Standart, Lingon sedan ett år tillbaka ungefär, och vi är jättenöjda. Fin i pälsen, bra i magen och verkar må allmänt bra på det. Det jag har märkt på våra är att de trots att de är relativt högpresterande och svåra att hålla i hull så funkar de bättre på Normal än på Extra.

  Gilla

 3. Vet inte riktigt varför, kan vara så att näringssammansättningen funkar bättre för våra i alla fall. Pälsen har varit finare på Normal och de har ätit ungefär lika mycket av Normal som av Extra och hållt samma hull. Vet att Djur&Uteliv alltid rekommenderar att man börjar med Normal (även om de ätit högenergi innan) eftersom det är ett ganska kraftig foder och sen längre fram kan testa Extra om man tycker det behövs.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: