Favoriter -en ny favorit :)

Ni kommer väl ihåg hur det skickades runt skrämselpropaganda om hundtugg och hundgodis för ett tag sedan? Även om sanningshalten i just det kanske inte var hundraprocentig så väcktes ändå en tanke hos mig. En tanke om att mina hundar i så hög grad som möjligt ska äta svensk mat, få tugg som är tillverkat i Sverige av svenska råvaror och godis som är likaledes.

Man kan fråga sig varför jag har snöat in på detta? Det finns två huvudsakliga anledningar, klimat och djurvälfärd. Klimat för att jag vill att maten ska ha fraktats så kort väg som möjligt. Varför ska hundarna äta mat som fraktats hela vägen över Atlanten när jag själv prioriterar att äta lokal mat i den mån jag kan? Djurvälfärd för att jag är övertygad om att även om jag inte gillar den industrialiserade produktionen av djur som sker i hela världen så är djurhållningen ändå bättre i Sverige än vad den är i många andra delar av världen. Jag vill ge mina hundar bra mat, men den ska också vara klimat -och djurvänlig i den mån jag kan utan att för den skull tulla på kvaliteten. Jag skulle ju allra helst vilja ge mina hundar vegetarisk mat men jag tror inte att den är tillräckligt bra för att ge mina hundar de bästa förutsättningarna och därför väljer jag bort det. Idag får därför mina hundar Standardt hundfoder och dessutom hittade jag ett helsvenskt hundtuggalternativ på Animail!

20120601-213150.jpg

Jag vet att det cirkulerade flera andra märken på Facebook som påstods tillverka hundtugg av svenskt kött, men vad jag fått reda på (av min kontorsgranne foderkontrollanten) så använder flertalet av dessa inte svenska produkter. Favoriter är det första jag har hittat som är helsvenskt! Nu blir det inget annat tugg i framtiden 🙂

Publicerat på 01 juni 2012, i Hundfoder. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tror jag har sett det där märket på Maxi också? 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: