Andra dagen – 10 fel men en fin känsla!

Ja några nollade lopp skulle ju sitta fint, men med tanke på uppladdningen så ska jag faktiskt inte klaga. Ni minns väl löftet att bara träna agilitybanor i mitten av maj? Jag tror vi har fått till kanske två banträningar på agilitybanor sen dess. Monsters tå och min mage är ju liksom inte en jättebra inledning på säsongen hur man än vrider och vänder på det.

MEN en sak som vi faktiskt lyckas med nu som vi inte lyckats med tidigare än kontrollerade agilitylopp med en fin känsla! Nu är det bara småsaker som strular, överlag så känns loppen väldigt fina! Idag kändes allt kalas fram till gungan där vi fick en femma eftersom Monster har lite svårt att bromsa i full fart. Jag såg att det glimtade till i ögonen på honom och att han ville vända och sätta en tass på gungan när han landat och just därför tryckte jag på framåt och i tunneln. Att ta gungan i full fart är något vi måste kunna bättre, han måste ju bromsa så att han inte glider av på magen, men vi tar med oss det hem. Jag vill INTE diska mig igen för att han vänder tillbaka efter att han tagit gungan.

Sen gick det strålande tills banans största svårighet, en box, där många hundar hoppade fel. Monster hoppade rätt men vi tappade bort varandra innan 270-graderssvängen och tappade några sekunder. Balansen gick strålande men tyvärr fick vi med oss en rivning på ett av de sista hindren och gick i mål med 10 fel och en hyfsad tid. Överlag ett riktigt trevligt lopp trots ett par missar 🙂

Agilityettorna har hittills varit riktigt trevliga! Dagens var hyfsat svår, 7 nollor på 100 starter och flera av dem hade ganska långsam tid. Men jag tycker ändå att domarna har gjort bra klass 1- banor utan hinderfällor och trevliga linjer där man ändå får göra lite byten och handling. Jag känner hur jag blir en sämre förare av att köra dessa enkla banor där man knappt gör ett byte så det känns riktigt bra att få göra ett par jaakkosar i skarpt läge 🙂

Nu blir det duschen och sen ska vi äta middag med AC & Axel, Lydia & Jessica och Maja & Linnea! Det ska bli himla trevligt 🙂

Publicerat på 09 juli 2012, i Agility, Monster, Tävla och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Andra dagen – 10 fel men en fin känsla!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: