Foderdilemma – IGEN!

Det här är ju ett inlägg som jag hade hoppats få slippa skriva 😛 Jag ville ju att Standardt skulle funka på mina hundar och att jag hade hittat rätt i foderdjungeln. Men vad gör man när det bara inte funkar? Då har man ju inget val än att ge sig och gå vidare.

Monster åt glatt Standardt Normal. Han har haft god aptit och ser fin och fräsch ut i pälsen (för första gången sen han började fälla vinterpälsen). MEN först så blev ju hundarna dåliga i magen båda två, sen fick Monster återfall när jag försökte introducera Standardt, så jag fick börja om. Under tiden åt han i/d, som är väldigt snällt mot magen. Så under en tid har jag långsamt långsamt blandat i/d med Normal och till slut gick jag över helt. Då blev Monster lös i magen -igen! Inte jättemycket, men slemmig och märkbart irriterad. Så nu gav jag upp Standardt på Monster, det är ju inte värt att försöka igen när han reagerar så tydligt på det. Just nu äter han i/d igen, sen får det bli något annat än Standardt! Robur kanske?

Troll då? Jo han åt också i/d efter magsjukan (vilket han inte tyckte om), sen blandade jag i Normal. Det gillade han inte heller, så jag blandade i rester som jag hade kvar med Robur Performance och Advance Performance och sen Standardt Extra. Slattarna tog slut och projekt Få Troll Att Äta Standardt påbörjades. Tyvärr får man väl säga att Troll vann och jag förlorade för han fullständigt vägrar att äta det.

Jag sålde raskt det som var kvar av Normal till Anna och köpte istället Robur Maintenance (eftersom det ju inte ska vara så bra med högt protein för gamla hundar läste jag mig till) och då åt han glatt när vi kom hem. Nu på kvällen ville han däremot inte ha… Robur har smakgaranti iaf, så jag provar väl lite till och ger han sig inte så får jag väl byta till Robur Performance för det åt han ju glatt iaf förra gången han fick det…. Vilken envis hund han kan vara!

Nu har jag i runda slängar en säck Standardt Extra kvar om någon vill köpa? Billigare än Animail utlovas 😀 Tyvärr är större delen av fodret kvar i Jönköping, så det kan levereras 10-11/8 (efter semestern) i Linköping i så fall, annars åker jag till Öland, Nässjö, Tranås, Söderköping och Katrineholm 😀

Annonser

Posted on 15 juli 2012, in Hundfoder. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Woho! Troll åt Robur Maintenance med god aptit nu 😀

    Gilla

  2. Hmm.. kanske skulle testa Standard till Pesto när det är dags för vuxenfoder? Hur stora är kulorna? Kan en liten Pestonäsa äta dem utan större problem? Just nu äter ju han ANF, vilket jag är nöjd med.. Men det är ju knappast svenskt.. tyvärr..

    Gilla

%d bloggare gillar detta: