Monster och nässlorna

När Monster var en väldigt liten hund så var han med om en otäck händelse när vi jobbade en natt. Han blev alldeles tokig och bet i tassarna efter att vi varit inne i en hage och inventerat matt mjölbagge. Han gnällde och var helt hysterisk, grävde med tassarna och grät. Ni kan läsa om det här. När jag skrev det inlägget så hade jag inte en aning om vad det var som han reagerade på men jag fick lite gissningar i kommentarsfältet, pissmyror och nässlor till exempel. Såhär i efterhand är jag väldigt säker på att det var nässlor för han undvek nässelsnår resten av sommaren.

Sen har jag inte tänkt mer på det, men igår, när vi tog bilderna när jag ligger ner på en häll med hundarna bredvid, så slängde jag ner en pipleksak nedanför hällen för att få hundarna lite fokuserade. Sen bad jag Monster at hämta den, men han var otroligt försiktig och ville inte gå fram till leksaken! Det växte då förstås nässlor där! Efter lite trixande så fick han ändå tag på leksaken, men det är ju klart fascinerande att han minns just vilken växt som han inte vill gå nära! Han har vad jag vet inte bränt sig på nässlor efter den gången när han var ynka tre månader gammal och ändå sitter det kvar.

Jag blir rätt fascinerad av hur en hund kan minnas en specifik växtart från en enda traumatisk upplevelse som hände när han var så liten. Stackars plutten..

Publicerat på 17 juli 2012, i Monster och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Monster och nässlorna.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: