Uffizi

Klockan stod på 7 i morse för att vi skulle hamna långt fram i kön till galleriet Uffizi, där man kan få köa i flera timmar för att komma in. Döm om vår förvirring när vi istället gick vilse och kom dit alldeles för sent! Långt bak i kön hamnade vi fast vi var där vid 9 och Pascal köpte dyrare biljetter för att vi skulle slippa kön. Märkligt system, köp dyrare biljetter så slipper du köa 😛

Sen kollade vi på konst i flera timmar. Bottecellis The Birth of Venus, statyn Medici Venus, och Titians The Venus of Urbino är exempel på riktiga höjdpunkter. Men överlag finns där en himla massa Marior med en himla massa nakna Jesusbarn. Jisses, jag tror aldrig jag har sett så många knubbiga gossebarn i mitt liv.

Sen kollade vi in den bebyggda bron Ponte Vecchio med alla dess juvelerare. Vackra smycken till tusen och även för tusen.

Nu middag igen, imorgon blir det en ny stad tror jag minsann 🙂

20120726-181152.jpg

Publicerat på 26 juli 2012, i Resa. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. De har samma system i Empire State, köp dyra biljetter så kan du segla förbi kön. Fördelen är att där är man så himla morgonpigg så det inte är några problem att vara där tidigt 😀

    Gilla

    • Det är väl kanske bara hemma i socialist-Sverige som det skulle vara otänkbart att få fördelar i form av att gå före kön om man betalar mera 😀 kan tänka mig vilket liv det skulle bli!

      Gilla

%d bloggare gillar detta: