Hemma är ju ändå bäst..

För här finns hundarna och möjligheten att åka ut och träna! Oj vad jag har saknat det! Är nog lite lätt agilitynörd 😛

Men först hämtade jag hundarna hos pappa. Troll har dragit på sig dålig mage efter lite smörgåstårta som båda hundarna fått av pappa. Som tur är verkar inte Monster ha fått det, trots att det är han som har lidigt av känslig mage hela sommaren, ända sen jag började med Standardt. Det har varit ett magelände hela sommaren, Troll har varit dålig två gånger nu och Monster fyra eller fem. Allt började när jag bytte foder till Standardt, foderbytet till Robur (sm jag gjorde först) funkade fint. Nu äter Troll Robur Performance och Monster i/d.. Men jag hoppas att båda kommer äta Robur Performance vartefter. Det är ett elände med dåliga magar! Troll blir ju extremt ämlig när han har ont i magen och dessutom hade han bajsat ner hela köket hos pappa i morse. Tur att jag hade med med en flaska Chianti för hundpassningen, trots att det förmodligen egentligen krävts fler flaskor för att täcka jobbet med att skura hela köket, tvättstugan och hallen… Kul som bara den! Fördelen med den dåliga magen är att jag kanske kan få igång Trolls ätande igen? Han har varit extremt gnällig med maten sen han bestämde sig för att han verkligen inte gillade Standardt även om han ätit bra innan. Nu får han ju ett foder som han åt med god aptit tidigare, men han verkar liksom ha fastnat i dålig aptit. Lite svält och sen diet kanske kan sätta fart på aptiten igen?

Nåväl, lite lätt agility gjorde söt-Trollet på ett lysande humör igen! 30 cm låg hindren på och Troll jobbade på och lekte som en tok med fleeceflätan. Sötare hund får man ju leta efter. Åtta och ett halvt år? Nä, snarare ett och ett halvt 🙂

Monster inledde med att på hinder nummer 6 smälla i handleden i bommen och bli blockhalt. Som tur är så gick det över snabbt och jag kunde träna igen efter en kvart sisådär. Det är ju hopplöst det där, kan han inte vara lite mer aktsam så att han inte slår sig på träning? Men honom känns det ju extremt viktigt att ha hinder som är säkra, men att slå i ett vanligt hopphinder är ju svårt att undvika. Efter den lilla fadäsen gick han riktigt bra, men vi behöver tajtare svängar.. Nästa hund, den ska jag träna från början så att den blir perfekt 😉 Men något ska man väl lära sig på vägen också och tränar vi på dom där svängarna så blir de nog bättre med tiden!

Jag plockade tillbaka kontaktfälten på balansen och gungan ser skaplig ut (om man ignorerar att det är lite hysteriskt), slalom gick bra, men vi behöver träna mer på ORDET, han letar liksom inte riktigt efter rätt hinder när jag säger ordet. Kanske borde peta in ett kort slalompass imorgon också?

Måste ju förresten skriva att jag pallrade mig ut i spåret i morse och sprang! Inte så långt, absolut inte snabbt, men jag sprang! Kanske kan man få ordning på den här formen och konditionen även i höst? Wish me luck 🙂

Publicerat på 31 juli 2012, i Agility, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Hemma är ju ändå bäst...

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: