To be continued…

Monsters mage då alltså. Jag ringde djursjukhuset idag och efter min förklaring tyckte även djursjukvårdaren att det lät orimligt med foderallergi. Det vore ju en extrem slump att båda hundarna har diarré samtidigt om det på den ena beror på allergi och den andra har andra orsaker? Även frånvaron av klåda pekar ju på något annat.

Monster har inga konstiga blodvärden, ingen infektion, resultatet på träckprovet hade kommit och det finns inga tecken på parasiter, kort sagt så finns inget synligt fel på honom förutom att magen kraschar.

Djursjukvårdaren föreslog att eftersom Monster fått ont i magen av allergifodret så ska jag lämna tillbaka det och testa ett nytt, denna gång Eukaneuba sensitive sill och potatis. Det får bli ständig midsommar fram till jul för Monster! Eftersom han tål ris och fisk så finns ju förhoppningen att han tål sillen och tål han det så kan han äta ett par säckar av det så att magen är stabil, tarmluddet har återhämtat sig och bakteriefloran blivit normal. En ny plan alltså, men en plan som känns bättre, jag tror helt enkelt inte att han är allergisk.

Publicerat på 24 augusti 2012, i Monster. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Har du testat det där dyra canadensiska fodret. Kommer inte ihåg vad det heter, men ska inte ha några tillsatser. Fiskbaserat, luftäta påsar kommer jag ihåg. Jag kommer snart på det !

    Gilla

  2. Trist med risig mage. 😦 Hoppas han kryar på sig och gillar sill och potatis (lustigt foder, varför inte köttbullar och röbetssallad).
    Seemework – menar du kanske Orijen?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: