Motionens dilemma

7 gånger är tydligen inte en vana. Nu har det gått två veckor utan att jag har sprungit och inte blir det bättre av att jag inte velat stressa upp Monster utan bara velat ta lugnare promenader med hundarna. Jag hinner och orkar inte både med långpromenad och springtur på samma kväll. Någon gång ska man ju hinna laga mat, äta och kanske slappna av också så det är en förutsättning att hundarna kan hänga med. Men nu känns Monster fin och Troll är i superform så den ursäkten finns inte längre! 

Sist jag sprang hamnade jag återigen i ett motivationstapp. Jag var less, hade kanske en släng av PMS och man kan sammanfatta det med att humöret inte var på topp. Dessutom bev min förra tid (som Runkeeper hjälpsamt och raskt slänger ut på facebook vare sig jag vill eller inte) jämförd med andras och det lyfter liksom inte motivationen högre. Jag springer ju inte för att andra ska känna sig duktiga över att de är snabbare än mig, jag använder Runkeeper endast för att det är lite kul att hålla koll på när och hur långt jag har sprungit.

Hur jag känner mig när jag springer

Hur jag känner mig när jag springer

Vad är då problemet kan man undra? Jo, saken är den att jag inte tycker att det är särskilt kul att springa överhuvudtaget. Det är jobbigt, jag blir svettig och det suger i benen i uppförsbackarna. Att gå däremot, det är skönt, avslappnande, man blir (oftast) lite mer lagom varm, man hör fåglarna eller man kan prata i mobilen. Man kan till och med sköta enklare bankärenden, kolla in facebook eller spela nåt spel. Möjligheterna är oändliga 😉 Att springa har ju också fördelar och det är ju dem jag borde fokusera på här! Till exempel får jag bättre kondition, gör av med fler kalorier och får en starkare kropp. Springer jag är chansen större att jag följer upp med lite situps eller annan styrketräning, man blir skönt trött och jag blir i förlängningen snabbare på agilityplanen (iaf om jag tränar på att springa snabbt också).

Hur jag vill känna mig när jag springer 😀

Så vad söker jag? Jo mer motivation! Ge mig fler positiva saker att fokusera på 😀 Eller, det allra bästa, sällskap! En springtur på fredag kväll i Linköping kanske, möjligen runt 19? Eller kanske i Jönköping om du har vägarna förbi?

 

Publicerat på 29 augusti 2012, i Hedvigs träning. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Finns det inget Friskis som du kan träna på då? Eller simma, eller nåt annat du kan göra istället för springa?

  Jag tror inte på motivation 🙂 Jag har bara bestämt mig. 5 träningspass på en 2-veckorsperiod. Punkt. Jag vet att jag inte ångrar några träningspass, men jag ångrar en massa träningspass som jag inte gjort… Man får göra det även om det inte är roligt. För det är det ju sällan…

  Det måste ju gå att koppla bort runkeeper från facebook?

  Gilla

  • Simma och friskies, visst, men det är ju det där med tiden… Veckopendling stjäl ett par timmar, heltidsjobb stjäl en himla massa timmar och tävlande stjäl rätt mycket också. Jag vill liksom inte åka hemifrån utan vovvarna när de varit hemma hela dagen. Dessutom att hinna iväg på pass efter 9 timmar totalt på jobb (och lunch), hundpromenad och äta, det går inte! Jag sitter sällan ner före 21 som det är redan nu..

   Nej, Runkeeper ska inte posta på fb om man säger åt den att inte göra det, men den gör det ändå ibland. Dessutom är det svårt att plocka bort posterna när de väl hamnat där! Är nog lätt från pc, men lurigare från mobben 😛

   Gilla

 2. Jag springer gärna, men inte denna vecka, hade tänkt köra friskispass istället. Har blåsor på tårna efter milen i söndags…

  Gilla

 3. Byt ut Runkeeper mot Map my fitness http://www.mapmyfitness.com/imapmy/ och slipp ofrivilliga poster på facebook. Funkar så vitt jag förstått precis likadant, och är en helt ok app.
  På tal om det där med vanor var min förra sjukgymnast snäll och upplyste mig om att det tar tre månader att skapa sig en rutin, upplyftande va? 😉

  Gilla

 4. Jag har inte kopplat upp runkeeper mot FB för jag har lite samma dilemma som du. Jag är inte särskilt snabb och jag vill vara nöjd med enbart det jag själv presterar. Skulle själv behöva ut och springa, men hade ont i ryggen efter helgen så nu är det nog en vecka sedan sist. Ska ta mig ut imorgon!!

  Jag springer gärna ihop någon gång, men egentligen tror jag kanske man springer i bättre tempo och så när man springer själv? Fast jag ogillar ju också att springa så motivationen finns ju inte riktigt där heller…

  Gilla

 5. Kan rekomendera funbeat. Både app och hemsida. Går att logga träning man gör, eller spela in rundor. Den ger lite statistik och så går det att sätta mål och se om man uppnår dom. Man kan lägga till vänner också och se vad de gör. 🙂

  Gilla

%d bloggare gillar detta: