Ett litet förtydligande…

Med allt snack om biopsi och dietfoder så får man ju lätt intrycket att Monster har sprutdiarré nästa varje dag och så är det ju verkligen inte. Just nu fungerar magen fint, det var ett tag sen han hade sprutdiarré (det var nog nästan fyra veckor faktiskt!) utan problemen har varit att han är lösare än önskvärt och ibland slemmig. Efter hamburgarincidenten och godisbiten i helgen så var han lite lös, men det stabiliserade sig självt utan fasta. Den här veckan har han varit helt fast och fin i magen! Han får enbart fisk och ris nu, men ganska stora portioner och jag har köpt detta fina foder som jag ska börja blanda i försiktigt och väldigt väldigt långsamt i helgen.

Att veterinären snackade om livstids kortison känns väldigt överdrivet, men ni förstår känslan när någon sitter och säger att er unga och härliga tävlingshund måste äta kortison hela livet? Fy alltså… Sen rent intellektuellt så känns det orimligt att det skulle gå så illa! Det finns ju andra hundar som har blivit friska och krya efter magproblem och det vore ju extrem otur om inte Monster blev det? Han har ju trots allt varit frisk i över 3 år och bara dålig av och till i 2-3 månader..

Så alltså, Monster mår bra just nu, går inte på några mediciner och är pigg och glad och så hoppas jag att det förblir 🙂 Enligt djursjukvårdarna på Jönköpings djursjukhus så tar det över 2 månader innan tarmludd och bakterier har återhämtat sig efter en sån här rejäl störning så funkar detta foder så kör vi på det i några månader minst!

Publicerat på 30 augusti 2012, i Monster. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ett litet förtydligande….

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: