Ta tag i saker och ett jobbigt telefonsamtal

Jag har nog skrivit tidigare om reklamation i bloggen och nu har jag gjort det igen. Reklamerat alltså. Egentligen har jag reklamerat en himla massa saker hela sommaren, framför allt foder. Hill’s i/d, Standart Extra (hos Animail, Standardt själva tar inte reklamationer), Robur Maintenance och Royal Canin Hypoallergenic tillsammans med allergigodiset som inte funkade. Utöver det har jag reklamerat min Addpocket som sprack i en söm och Copter, skyddsfilmen för min iPhone. Jag borde också gå och gnälla för att min iPhone är seg på knappen (sanslöst dåligt när den inte är mer än 15 månader!)  och så borde man ju reklamera alla gore-texskor som läcker vatten, men jag bara orkar inte och nu är det för sent, tyget på utansidan är trasigt också. Rätt sjukt egentligen, de är inte så gamla, 6 månader kanske och ändå helt slut. Nya skor står på önskelistan!

Jag har tagit tag i flera saker, kollat upp vad kamremsbyte kostar på bilen, kikat på hagar till hundarna såsom den här, och fixar ny dator och en mousetrapper på jobbet. Dessutom har jag ringt Trygghansa och satt igång nästa invaliditetsutredning för min stackars axel. Nu är nog det mesta på min att-göra-lista gjort faktiskt!

Veterinären vi träffade på  Jönköpings djursjukhus ringde igår och kollade hur Monster funkade på allergifodret. Jag har ju gett upp (och reklamerat) det och då var veterinären inne på att göra biopsi och sen började han prata om att Monster kanske har IBD eller kolit och kommer att behöva stå på en livstidsbehandling av kortison! Jag började nästan gråta. Jag sa någonting om vårt tävlande och han fattade nog liksom inte alls hur viktigt det är för oss. Hur kan det bli så liksom? Ett foderbyte och sen är det livstid kortison som gäller? Jag tycker det låter så himla sjukt! Det kan väl inte vara ett mål? Man måste väl ändå börja med att planera för en behandling som har ett slut? Usch, jag blir bara arg och ledsen när jag tänker på det…

Publicerat på 30 augusti 2012, i Just nu, Monster. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Tänker lite på Petra Strands Mick som ju hade väldiga magproblem när han var ung, hur gjorde hon för att stabilisera magen?

  Gilla

 2. Anna & vättarna

  Yra hade ju kolit sina första år också, men blev frisk utan kortison eller flagyl. Lagad mat tror jag är bra – kyckling och ris och tillsätt mineraler. Fabriksfoder är ju mycket vassare mot magen. Canicur kan de äta dagligdags i flera månader, har provat det med 🙂

  Gilla

  • Jag har beställt Canicur granulat! Hoppas det kommer imorgon 🙂 Det blir ju så mycket mat bara till en så stor hund när man ska laga själv! Vore bäst om det här fodret funkar, men jag har dig och Yra i åtanke när jag tänker på dåliga magar 😉

   Gilla

 3. Ifallatt även om jag hoppas det aldrig händer så kan man väl söka dispans och tävla trots portion?

  Gilla

 4. Vad tråkigt att det blev så där. 😦 Magproblem är svåra att komma till botten med men med tanke på att han varit mer frisk än sjuk skulle jag nog ha lite is i magen. Vara riktigt skonsam ett tag och låta magen återhämta sig ordentligt. Hoppas det ordnar sig!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: