Alltid trött?

Har inlett dagen med att ge 50 kr till cancerfonden. Jag kände inte J alls, men det är så ledsamt och tragiskt när unga människor går bort alldeles för tidigt. Jag skänker många tankar idag till alla ni som kände henne, vänner såväl som familj..

Utöver detta ledsna så så är jag lite lagom trött, idag igen! Är det normalt att känna sig trött nästan jämt trots att jag sover skapligt? Inatt sov jag iofs dåligt, det blåste och fönstren var öppna så vinden fick persiennerna att smälla lite och det gör Troll orolig så han nattvandrade ända tills jag till slut stängde sovrumsfönstret och drog upp persiennen i vardagsrummet. Sen blev det ju för varmt såklart och tankar som inte är sömnfrämjande kom som ett brev på posten. Men jag är ju mer eller mindre trött varje dag, så allvarligt, kanske borde jag kolla upp mina värden? Jag tycker att jag var pigg ”förr” men nu är jag trött varje dag. Kanske har det med ständiga orosmomentet över hur Monsters mage mår, hur jag ska lösa hundvakteriet när jobbet så kräver (just nu har jag löst fredag men inte måndag), resor fram och tillbaka från Jönkan, rätt många resor på jobbet som ska planeras, bokas och genomföras och därtill ska ”någon” fixa en plan för hur hundarna ska komma till Linkan, boka hundvakt där osv osv osv. Utöver detta ska bilen servas, kamrem bytas och plånboken är pank efter dyra veterinärräkningar tillsammans med en kraftigt reducerad lön efter min sjukfrånvaro i juni och juli. Det kanske inte är så konstigt att jag är trött ändå?

På tal om Monsters mage så tränade jag agility tillsammans med Cissi igår, en hoppkombination från EM. Det gick skapligt, men det kändes att det var ett tag sen vi tränade, framför allt på svängarna! Monster var pigg, glad och entusiastisk men efteråt var Monster lite sämre i magen. Har han stressmage? Nu blev jag ju velig angående tävlandet igen… Hur göra? Usch, jag önskar bara att jag slapp oroa mig över hundarnas hälsa konstant…

En tröst i eländet är att Troll mår strålande. Inget smärtstillande på länge, bara glycoflex och ingen hälta eller stelhet och gällande hans mage så blandar jag dietfoder med Robur och det går lysande. Fin mage och glupande aptit. Det är så man blir sugen att tävla honom när han är så fräsch, men å andra sidan så är han väl fräsch för att han gör lagom mycket. Jag tränade hoppkombon på smallhöjd med honom och han slickar hinderstöd när jag ber om det och går så fint, så fint… Och han älskar det! Hela Troll lyser när han får hoppa och springa och slå sig själv i huvudet med sin fleecefläta 🙂 Älskade fina gullegubbe, jag hoppas att han håller sig såhär pigg och glad i många år till 🙂

Annonser

Posted on 05 september 2012, in Agility, Monster, Troll. Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

 1. Jag tror att din trötthet är stresströtthet. Jag lider av samma sak varje höst när jobbet kickar igång efter semestern. Blir så arg att jag har ett jobb som jag borde älska men som gör mig ständigt trött… För nej, jag tänker INTE minska ner på mina hundaktiviteter. Det är ju dem som gör mig till mig liksom.. Men ska man behöva gå ner i tjänst före man fyller 30 för att man inte pallar heltid?

  Den där ångesten över hälsan känner jag också igen. Även fast Pesto varit fräsch länge nu så kan jag inte sluta oroa mig. Han utsätter sig själv för saker så fort han är lös som får hjärtat att stanna. Men jag kan ju inte ha honom i koppel hela livet för att inte riskera en skada? Gah!!

  Och inte hinner jag träffa dig tillräckligt ofta heller för att varenda helg är uppbokad.. Men snart så! Borde det bli höstvila va?

  Gilla

  • Ja säsongen är ju snart slut och efter oktober blir det varken resor i jobbet eller tävlingar. Knappt iaf.

   Jag tror också att det är stresströtthet. Funderar på om man kan få jobba hemifrån en dag i veckan, det tror jag skulle hjälpa mig! Eller 6-timmars arbetsdag..

   Vi ses iaf i Sörping och Kumla, men en promenad borde väl kunna klämma in innan september är slut kan man ju tycka!

   Gilla

 2. Hoppas att Monster blir bra i magen snart och att all stress släpper, det brukar ju lösa sig till slut i alla fall.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: