Söderköping

Jag vet inte vad det har tagit åt Monster men det är som att han ätit nitroglycerin i början av tävlingsdagen. Helt galen! Han var ju sjövild de två första loppen i Tranås också. Idag var det en svår slalomingång som vi inte satte, sen gick han fel in i slalom 248 ggr (fast det var kanske 3 egentligen), missade ett hinder, sköt rakt in i en tunnel, försvann bakom ryggen på mig och körde en egen sväng. Inte så kul..

I agilityklassen gick han betydligt mer sansat fast vi fick en rivning och en femma på balansens kf och nej, jag tog inte om.

Kanske är det den bristande träningen, kanske är det att Monster mår riktigt bra nu och att han var så sansad och fin i somras för att han att mådde sämre än vad jag fattade? Jag vet inte, men något måste göras. Typ träning, OFTA, hur nu det ska gå när jag ska på två tjänsteresor de närmaste 3 veckorna… Inte bara träning behöver vi, det ska vara banor och kanske framför allt banor där man INTE ska ta tunnlar. Fattar inte var denna plötsliga och hysteriska fascination för tunnlar kommer från? Han drar liksom på tunnlar som ligger 10 meter bort och han är omöjlig att få stopp på?

Jag lägger upp en film här, det är lite lopp från Öland, Tranås och Söderköping. Framför allt diskade lopp med fina inslag. Vad ska man säga om dom? Jo, vi kan bli bättre och kanske att jag borde fimpa framförbyten eftersom jag ändå alltid hamnar i vägen med tvärstopp som följd? Å andra sidan är ju det ett sätt att få kontroll på honom när det behövs… Vi har några tävlingar kvar innan säsongen är slut, hoppas vi sätter några riktigt fina lopp innan dess..

Publicerat på 16 september 2012, i Agility, Film, Monster. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. När han går fint går han skitfint Hedvig! Och det är kanske inte så konstigt om ni tappar kontrollen ibland? Hur många gånger har ni fått till en träning det senaste liksom`?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: