Kul i Kumla

Idag stod klockan på 05.30 vilket ju kändes jättetidigt, men det makabra är ju att klockan står på 5 imorgon. Sovmorgon jämfört med en vanlig måndag alltså.

Jag och Johanna åkte till Kumla med is i magen, jag hade planerat att vi skulle komma dit väldigt nära min första banvandring eftersom jag hade startnr 39 och lätt skulle hinna att värma upp och plocka fram burar etc. innan min start ändå. Vi kom fram 7.58, den första banvadringen hade redan börjat och ungerfär 8.05 började min banvandring! Effektivt utnyttjad morgon 😉

Agility A tog vi oss runt med 15 fel, domaren var väldigt hård på vägringar och egentligen tänker jag att vi borde ha diskat oss på vägringar på detta lopp, något jag tycker känns rätt absurt. Var det liksom ett lopp där man diskar sig tre ggr pga vägringar? Jag tycker inte det. Någon tvekan på hindren efter balansen, visst, men var det värt 10 fel? Vi var ju inte ens förbi på framsidan av det andra hindret vi fick vägran på? Men domaren dömer och i slalomet var ju vägringen uppenbar så nolla hade vi ju inte alls kunnat bli.. Jag hade en mycket bättre känsla i det här loppet än både i Tranås och Sörping så det kändes ju lovande!

Tyvärr hjälpte ju inte en bra känsla i starten för vi diskade oss ändå i de tre följande loppen. Agilityklass 2B får jag ta på mig att jag inte visade en sväng i tid så Monster tog hindret som stod på linjen (som såklart var fel), i hoppklass 2a vurpade Monster efter ett hinder i en sväng så jag stannade till och kollade till honom. Monster verkade ok så jag fortsatte, men utan geist och vi diskade oss för att vi missade ett hinder.

I sista hoppklassen fick vi tjall i slalomet, och så kom ett extra hinder med på vägen tillbaka till slalom. I övrigt kändes han väldigt fin i det loppet! Jag ser på filmen att svängarna måste tajtas till mer, men han var fin poch följsam och men lagom släpp! Tror minsann att det hjälpt med de tre träningspassen den här veckan 😉

Publicerat på 23 september 2012, i Agility, Film, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Tjusigt! Synd på de små missarna 😦 Men fortsätter ni träna är ni där snart!

  Tjoa lite mer på honom om han ska svänga efter böjd tunnel 😉 det blev snurr två gånger i ett sånt läge.. I övrigt jobbar han på väldigt mycket bättre på raksträckor nu än förr! 🙂

  Gilla

  • Tänkte oxå på de böjda tunnlarna, där har vi en brist i träningen! Körde ett gäng såna i lördags, men det räcker ju inte 😉
   Finns mer att träna på, pushar (han river) och lite annat som vi missade igår!

   Gilla

 2. Jag var särskilt imponerad av den kontakt ni hade. Det var stor skillnad mot när jag såg er sist. Monster var mycket mer uppmärksam mot dig. Och du var så lugn och fin med honom. Det var roligt att få se er! 🙂

  Gilla

 3. Ni får nog fem fel för kontakt i det agilitylopp du lagt ut, en vägran på hindret efter balansen och sen fem fel för kontakt. Hon är rätt hård den där Marianne, men rättvis – för hon dömer lika hårt för alla. 🙂
  Jag hade en skitdålig dag, åtta disk av åtta möjliga, huuuuuh. 😉 Men, som tur är kan man plocka godbitar ur några av loppen iaf. 😉

  Gilla

  • Ah, det skulle ju förklara varför jag inte blev diskad 🙂 men jag minns inte alls att vi skulle ha stött ihop? Jaja, strunt samma 🙂 hon är säkert rättvis, bra är ju det! Man blir ju bara lite frustrerad när man inte vet VAD som gick fel 🙂

   Ja du, nästa tävling kanske det är vår tur? Jag tror det!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: