En rugguggla och klick till mig

Troll började fälla för över en månad sen (tror jag?) och nu har han tappat all päls han har. Han påminner mest om en tik som fällt ur efter valpning, till och med svansen är reducerad till en smal stripig tuffs. Jag blir ju lite bekymrad, dels över att han har fällt ur så mycket och dels över att den inte kommer tillbaka. Vi har ju bytt foder lite hit och dit, först åt han en säck RC intestinal och nu senast har han ätit en säck med Robur Performance. Är det fodret som gör att han ser så illa ut och att den päls som är kvar är torr och trist? Kanske får byta foder igen? Just nu är jag inne på Arden Grange igen, deras extremt dyra frakt fick mig att rygga tillbaka, men samtidigt har de foder som iaf på pappret ser bäst ut (det fetaste lammfodret, 25/16 och dessutom ett foder med fisk och potatis som är betydligt billigare och har högre proteinhalt än det Monster äter nu(640 kr för 15 kg jämfört med 779 kr för 12 kg..)) och som dessutom är producerade med hänsyn till djuren på ett annat sätt än amerikanska foder. Fraktpriserna är som sagt dyra, köper man en säck kostar frakten 80 kr, köper man två blir frakten 250 kr!! Köper man däremot tre säckar, då kommer man över 1500, som är deras gräns för fraktfritt.. Så tre säckar åt gången får det visst bli.. Är det någon mer som är sugen på det här fodret så kan man ju försöka köpa ihop om man nu inte vill köpa tre säckar per gång? Hojta isf!

Jag vill ge ett klick till mig också, jag gjorde nämligen bedriften att springa intervaller i tisdags! Jag har verkligen inte hållit igång springandet under de veckor när jag rest hit och dit mest hela tiden, men nu ska jag vara stationär i Jönkan i veckorna så då går det ju faktiskt att springa. Intervaller är nog bra för mig som är dålig på att springa snabbt! Dessutom var det faktiskt roligare än att springa i samma fart hela tiden. Min plan är att springa 2 ggr/vecka, jag frågade Pascal om han trodde att jag skulle göra det och han svarade ”Nej.” Tack för den älskling, love you too 😉

 

Publicerat på 11 oktober 2012, i Hedvigs träning, Hundfoder, Troll. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Jag är ju som sagt gärna med på beställningar, men Kaia äter nog en säck på ungefär två månader…. Frågan är om vi lyckas vara i takt? Men hon o Monster skulle äta samma väl? Jag skulle ju helt enkelt kunna köpa ”lösvikt” av dig, jag behöver ju inte säcken lixom…

  Gilla

  • Jag kan nog vara lite flexibel gällande beställningar, vi kan väl höras innan någon av oss gör en beställing så får vi avgöra från gång till gång? Köper jag en säck vill jag ha hela, den räcker ju bara 6 veckor ca och planen är att Monster ska äta samma som Troll på sikt..

   Gilla

 2. Pascal försöker nog med nån slags omvänd psykologi tror jag 😀

  Gilla

 3. De brukar fälla onormalt mycket ca 2 månader efter att kroppen utsatts för chock eller sjukdom. Tex operationer och födslar men även annat som satt kroppen i darrning.

  Gilla

 4. eller var det fyra månader kanske… hm… fyra var det nog när jag tänker efter.

  Gilla

  • Hm.. sjuk har han ju inte varit, men när han matvägrade i somras så gick han ju ner 3,5 kg och det kanske kan räknas? Men det var snarare 2 månader sen än 4, i våras hände inget vad jag minns 🙂 Märkligt egentligen, nu äter han med väldigt glad aptit samma foder som han totalt ratade i somras..

   Gilla

%d bloggare gillar detta: