På kurs!

Stina Mattsson, som tävlar i landslaget, var i Linköping idag och höll kurs för ett gäng entusiaster. Stina var grym som instruktör! Riktigt riktigt bra! Hon hade bra grejer att säga till alla och jag fick väldigt många bra tips om vad jag ska träna på! Kallt var det, men när man springer så håller man sig varm. Sprang gjorde, förutom vi, även älgarna. Mitt under kursen travade en älgko med två kalvar förbi på riktigt nära håll. De var väl stressade i jakten och bättre blev det väl inte för vi hörde flera skott från det håll de sprang åt 😦

Jag var nervös över Monsters högra tass och jag blir ju så nojjig! Idag har jag inte sett någon hälta alls, och ändå får jag för mig att han inte belastar fullt på högra tassen. Men händer detta bara i mitt huvud? Jag vet inte. Ingen annan ser något och det blev inte värre, han haltar inte alls och även nu på kvällen så går han helt normalt. Om det gjorde ont borde han väl halta i något sammanhang? Nåväl, Monster hoppade ändock tre vändor och Troll tog den sista, då kändes det nämligen som att Monster började bli trött. Dessutom behövde jag känna att jag lyckas, när jag inte hinner för att jag är långsam så tappar jag självförtroendet och det blir det liksom inte bättre av. Jag försöker springa och så hinner jag ändå inte. Blev lite less där ett tag och deppade ihop i skogen innan jag tog nya tag och bytte hund. Troll är lite långsammare i svängarna och jag hinner placera mig även om han är riktigt snabb på rakorna och verkligen inte en långsam hund. Troll är som ett par riktigt bekväma tofflor, vi känner varandra och även om han är lite rostig på grund av bristande träning så kan han mycket mer och är på det hela taget en lättare hund 🙂

Nu låter det som att det gått dåligt med lilla Mon, men så är det verkligen inte! Monster har gått jättefint idag, jag är verkligen nöjd med honom! Han är inte helt enkel att köra, men han är rolig, snabb och jäkligt härlig! Man bara måste ju älska hans attityd, alltid laddad, alltid full av entusiasm! Vi har grejer som jag borde ha tränat mer från början, men det är inget att gräma sig över nu, istället ska vi fortsätta träna på svängar och på att skicka. Och runt! Utan att stolpa! Eftersom jag inte är übersnabb så måste jag kunna skicka honom och springa och det kan jag inte tillräckligt mycket idag. Hela den här säsongen har vi fokuserat enormt mycket på svängarna och jag tycker att det har blivit mycket bättre även om vi har en bit kvar! Men vi ska få ordning på oss till slut 🙂

Troll har ju också kört idag, men hans filmsnuttar finns på annat håll eftersom mitt minneskort blev fullt så han får ett alldeles eget inlägg en annan dag! Men han var så duktig, min snuttgubbe! Nöjd var han också, alldeles lycklig över att vara huvudhunden på agilitybanan en stund 🙂

Publicerat på 13 oktober 2012, i Agility, Film, Monster. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Kalassygg sväng på ”vänd”!Bra tränat HB!

    Gilla

  2. Bra jobbat! Flera riktigt fina svängar fick ni till ju!

    Gilla

  3. Så jäkla tjusigt ert ”vänd” var! Jag fick lite rysningar! Mamma Mia!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: