På väg till Prag och en lätt svajig helg

Jag ska med jobbet till Prag för att gå på en 3-dagars workshop om GPS idag. Eller GNSS, GPS får man visst inte säga.. Tyvärr kommer nog tiden för att utforska staden vara knapp, men middag måste man ju ha iaf så någon tur ner på stan kommer det nog att bli!

Helgen har varit lugn men lite känslomässigt jobbigt. Upp och ner, hit och dit. Och ovanpå det en trötthet som inte ger sig. Svårt att sova och vaknar tidigt. Tur då att inga måsten fanns där utan att jag kunde ligga i soffan när jag kände för det. Vi har gjort mysiga saker som att fira Alla helgona med pumpasoppa, scones och skräckfilm, det måste ju vara det optimala sättet, eller vad säger ni?

Jag har fått flera påpekanden om barn den senaste tiden, dels på fb och dels irl. Jag blir så less på det, för även om det är vänligt menat så måste jag plötsligt stå där och redogöra för vad jag har planerat och tänkt med mitt liv inför någon som jag kanske skulle ha valt att inte diskutera just det med. Jag skrev ett inlägg på fb om det och fick en massa kommentarer och stöd! Jisses, tänk om folk bara kunde hålla käften om sina åsikter om min och andras eventuella reproduktion? Som en tjej skrev, jorden är så överbefolkad så att man snarare ska applådera de som inte skaffar barn än de som skaffar många! Jag blir så trött på folk!

Vi flyttar inte ut till landet för att vi prompt måste fylla detta stora hus med barn! Tänk alla andra möjligheter som att släkt och vänner faktiskt får plats att sova över? Och tänk vilka möjligheter vi får att bara släppa ut hundar och katter i trädgården? Att tassa rakt ut på en mjuk gräsmatta en sommarmorgon? Att ha en egen agilitybana att träna på? Att ha möjligheten att skaffa några fina pälstackor? Att slippa grannar precis intill som har åsikter om hur vi lever vårt liv (läs: har hund). DET är vad jag längtar till!

Utöver detta, som orsakade ett par ledsna mail till ett par berörda personer, så fick jag ett utskällning av ett gnälligt medelålders par som hade åsikter om att mina hundar var lösa. Jag var verkligen inte på humör för att diskutera och när de sa att jag ”saknade något där upp” avslutade jag genom att skrika ”dra åt helvete” på det mest konstruktiva sättet jag kunde. Så kan det gå när man inte är på topp, även om jag såhär i efterhand kan komma på ett antal bättre sätt att lösa det på. Som att tacka för deras åsikt och bara gå vidare.

Har jag sagt det förut, det ska bli O T R O L I G T skönt att flytta ut på landet, jag är så galet trött på folk (hm det känns som att jag upprepar mig ;))

Nu ska jag försöka sova en stund innan jag kommer fram till Arlanda. Jag vaknade vid den fantastiska tiden 02.00 inatt och trodde jag skulle gå upp. Tack och lov kunde jag somna om i ett par timmar men jag är fortfarande trött. Gonatt!

Publicerat på 05 november 2012, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Vilket knäppt par! Monster & Troll är ju jätte duktiga lösa.

  Ååå asså detta med barn. Man blir ju bara så himla trött. Vad är poängen med att tjata? Förmodligen är det h
  ju så att reproduktionen styrs av hur många som frågar. annars blir det inga barn. Å då blir ju plötsligt mycket mer logiskt…. 😉

  Gilla

 2. Haha! Du har PRECIS samma känsla som jag innan vi flyttade. 😀 Och jag kan lova att det är helt underbart att bo på landet! Inte en massa folk överallt, ingen som har åsikt om lösa hundar och man får göra precis vad man vill utan att någon störs.

  Gilla

 3. Jag tror din sömnlöshet beror på stress.Du har helt enkelt haft lite föör mycket att tänka på sista tiden.Det rättar nog till sig när du flyttar till landet.Kram
  Bitte

  Gilla

%d bloggare gillar detta: