Ångest!

Idag har vi kollat igenom huset med besiktningsmannen och med pappa. Det kom inga överraskningar, men det var ändå lite av en kalldusch av verkligheten att få höra allt svart på vitt. Dessutom var det första gången pappa kolla på det eftersom han har varit i Thailand i tre veckor. Tyvärr, för det hade ju varit bra skönt om han varit med hela tiden!

Nu har vi ångest! Vad är det vi har gett oss in på? Ett gammalt hus med tillhörande lite skeva golv och tak, jisses! Har vi tagit oss vatten över huvudet nu? Hur reder man egentligen ut att ha ett gammalt hus???

Hjälp!

Publicerat på 08 november 2012, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. VI har ju ett gammalt hus och trivs väldigt bra:)

  Gilla

 2. Man njuter av att det är klart. Visst – saker behöver renoveras och ni vill säkert göra om lite här o där men rent krasst så är säkert alltihop användbart. På en gång.
  Även om du köper nytt så är det 1000 saker att fixa.
  Så ta det som det kommer, stressa inte för det blir aldrig klart. Det är liksom så det är med hus 🙂 De nya behöver dekoreras och anläggas tomt och man märker snart vart det är fuskbyggt… mitt i vintern när vattnet fryser. Det händer aldrig med gamla hus, de har liksom haft sina barnsjukdomar.
  Lev gött!

  Gilla

 3. jag är uppvuxen i ett gammalt hus där inte en enda dörr gick att stänga ordentligt. Bästa ever!

  Gilla

  • Det är bra att huset är snett, då har det satt sig som det ska. Ett nytt hus hus som ska sätta sig under 25 års tid eller nåt, kan man ju räkna ut alla sprickor etc som bildas. Inte varit hos oss? Jo, inte en vinkel är rak och talet buktar som vågor, bara charmigt ju.:) Och som sagt, man blir aldrig klar. Gör en sak i taget är det bästa tipset.

   Gilla

 4. Jag försöker tänka såhär: har det stått i sjuttio år så kommer det stå i sjuttio till! Tänk alla stormar, vintrar och somrar som huset redan överlevt. Viktigast är att där inte finns fukt eller ohyra som skadar träet – men lite snett och vint har ingen dött av 🙂

  Gilla

%d bloggare gillar detta: