En vanlig onsdag

Vi diskuterade några stycken när man städar häromdagen och flera svarade att sånt gör man på helgen. Tyvärr så funkar ju inte riktigt det när man veckopendlar, då måste man städa i veckan. Och tvätta. Och göra allt annat också som liksom hör till vardagen, laga mat, träna hundarna, gå promenader och till slut sjunka ner i soffan med en kopp te. Idag är en sådan dag när jag ska städa och tvätta. Woho vad kul det ska bli! Eller äh, inte så att jag skrattar ihjäl mig. Men det är skönt att slippa grus både i sängen och på golvet så fördelarna med att städa överväger ju stort.

Jag har gått en kurs i förvaltningslära idag. Det var riktigt givande, men det jag minns bäst är att distriktsveterinärerna är skyldiga att ge alla husdjur vård när som helst på dygnet. Samtidigt ska de inte konkurrera med den privata djursjukvården så man kan bara inte ringa dem och förvänta sig service när och hur som helst, MEN om ett djur blir sjukt på natten när djursjukhusen har stängt, då har de en skyldighet att komma. Det kunde ju ha varit bra att veta den där gången jag fick åka tur och retur två gånger till Bagarmossen när Monster åt upp sitt Scaliborhalsband…

Vi tränade ju faktiskt igår! Väl värt en kommentar tycker jag minsann då Monster var en väldigt duktig liten hund som har pluggat ordentligt på ordet ”runt”! Så väl har han pluggat att han sprang runt och hoppade bakifrån lite oavsett vad jag sa och oavsett vilken hand jag höll upp! Vilken duktig kille 🙂 Skämt åsido så lyckades jag dämpa hans runt-iver och få honom att svänga mer som jag ville efter en stund, sen gick han som den berömda fröken Ur och bara tickade på sig pluspoäng! Anledningen till att Monster plötsligt fått en förkärlek till ”runt” är att jag har tränat det på träd en hel del eftersom vi har lite brister i förståelsen av ordet runt. Nackdelen med träd är att de är svåra att variera, det går ju liksom inte att ”ta dom” rakt framifrån sen när man känner att hunden kanske behöver diskriminera både hjälper och ord. Det är då den där framtida egna banan i paddocken hemma kommer till stor nytta helt klart!

Trolleboll tuffar på som ett stadigt tåg fast utan förseningar och att träna honom är som alltid att ta på sig ett par bekväma tofflor. Säker och duktig är han, och när hindren är så låga så river han inte heller. Oftast är herr Troll förutsägbar eftersom vi känner varandra så väl. Men det finns undantag, såklart. Som när vi tränade runt häromveckan, jag skulle ta ett stort kliv framåt och plötsligt har en hund mellan benen. Troll tänkte gå slalom mellan mina ben.. Det var inte jättelyckat, jag stöp som en tall i storm. Nästa gång är jag förberedd 😉

Hindren på Jönköpings BK var inställda i skjulet när vi kom fram och Monster (som ju inte är vilken hund som helst, utan faktiskt rätt smart) hittade såklart skjulet och sprang in dit och väntade. Så himla söt 🙂 Finns inte hindren på planen så är det ju ingen idé att vara där, då får man ju placera sig där hindren är helt enkelt. Superlogiskt såklart och dessutom väldigt gulligt 🙂

Publicerat på 14 november 2012, i Agility. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Lycka till i helgen! Med den ordförståelsen kan det inte gå annat än strålande!

    Gilla

  2. Städa på helgen? De har inte sett min kalender!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: