Vårgårda dag 1

Vi är i Vårgårda, Tånga Hed och tävlar! Det är ett fantastiskt ställe, härlig stor hall, fantastiskt underlag och boende väldigt nära. Vi bodde tre personer och fyra hundar på typ 12 kvm och det var trångt, inatt ska ytterligare en hund och en person in. Men det funkar förhoppningsvis bra, största problemet är att luften blir så dåligt och att det är lite för kallt om man öppnar fönstren. Jisses vad hundar luktar mycket hund när man har flera på liten yta!

Själva tävlandet har gått sådär, de har ett system med två inropare och man kan väl lätt säga att några av inroparna inte vaknade på rätt sida i morse, vilket gav upphov till lite irriterade känslor. Monster hade nerverna utanpå av ljudet, en bana på vardera sidan om honom och agility överallt! När jag klev in på agilitybanan kändes han som en laddad bomb! Och så diskade vi oss på sjunde hindret.

Vi laddade om, hade bättre fokus till hoppklassen, fick en ordentlig uppläxning innan min start för att jag inte meddelat inropare två att jag var där, gick in och satte starten perfekt. Sen diskade vi oss på sjunde hindret.. Han sprang förbi däcket också och det var mest kaos..

Direkt efter tänkte jag att nu jäklar ska jag ta upp knypplandet på allvar, sen tänkte jag på mina nästan-pinnar förra helgen. Vi ger det väl en chans till 😉

Monster är ju i rättvisans namn inte alls van vid denna trängsel, höga volym och hets som det ju är på ett helt annat sätt i en hall än utomhus och även i ridhus. Jag får väl se det som miljöträning och hoppas på att vi kan ta även hinder nr åtta utan att vara diskade imorgon. Helst även hinder 9-20..

Förutom att tävla så har hundarna badat. Jag tyckte kanske var lite kallt, men nej. Både temperatur och övriga badförhållanden fick godkänt av hundarna 😉

20121124-152438.jpg

Publicerat på 24 november 2012, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vårgårda dag 1.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: