Årskrönika!

Januari

20120121-155247.jpg

Vi inleder året med en japansk nyårsfest, jag tävlar med Monster i Rosettjakten och får till riktigt bra lopp trots uteblivna resultat och jag syr ett tjusigt täcke till Troll! I världen stormar det runt en viss sjökapten som gick på grund och i Sverige rasar alla hästtjejer över Lasse Anrell som inte alls begriper sig på hästar.

Februari

Den lugnaste månaden på hela året tror jag minsann, jag börjar sy ett täcke till Monster,  Troll är lite halt då och då och båda hundarna simmar på Valla djurklinik! Jag slutar som ordförande på LBK och vi går på agilitkurs för Annica Aller!

Mars

Mars börjar med att Troll är halt och inte kan tävla i Rättvik. Tankarna på att pensionera honom helt växer fram. Vi åker till Rättvik och jag tävlar Ed! Nollar men hamnar utanför pinnplats. Vi åker till Österåker och Monster får sin andra pinne i hoppklass 1! Monsters täcke blir klart!

April

Jag syr halsband till båda hundarna, vi tävlar i Botkyrka utan resultat och är i Uppsala en sväng där vi njuter av vårsolen! Jag köper en tempurmadrass20120421-112041.jpg till hundarna, går vilse i foderdjungeln och så simmar vi en hel del till Trolls stora glädje! Jag bloggar om yttrandefrihet och hur man uttrycker sig på internet, ett ämne som är lika hett idag som då.

Maj

791B2773 1Vi inleder min absoluta favoritmånad med att åka till Finnbo gård och gå kurs för Jenny Damm! Det var både roligt och lärorikt! Dessutom vallade vi på Marias får och det gick riktigt bra 🙂 Jag far upp och ner till Torsåker med jobbet men hinner med att tävla och ta pinne nummer 3 i hoppklass 1! Nu är Monster klass 2-hund i hoppklass! Troll är nu pensionerad på heltid och får tyvärr besvär med prostatan. Lite medicin senare är han som ny och han får fortfarande träna agility på låg höjd så han är rätt nöjd ändå.

Juni

Juni var den absolut sämsta månaden det här året. Jag bytte foder till20120702-105837.jpg Standardt och båda hundarna reagerade med diarréer, Monster har lite problem med en tå och måste vila från agilityn, en fruktansvärd olycka händer på Kolmården och en f.d. kollega har plötsligt lämnat jordelivet. Vi firar ändå en trevlig midsommar, men på midsommardagen får jag kraftigt ont i magen och vi får uppsöka akuten, blir hemskickade och landar till slut på operationsbordet. Jag är sängliggande resten av månaden, läser en himla massa böcker och missar Kanonsabotören. Nä, bättre månader har vi haft..

Juli

Troll och jagBörjan av månaden fortsätter i samma stil som den förra slutade, sängliggande. Tur att jag har en stor hög med böcker! Sen åker vi till Uppsala, bor i min mosters hus och tävlar på Slottshoppet! Jag är väl egentligen inte alls i form och EM får ta över spakarna i sista loppet. Inga resultat, men vettiga lopp fick vi till! Sen åker vi till Tallholmen och njuter i fulla drag av den östgötska skärgården! Vi blir fotade av duktiga Emmeli innan vi åker till Karlstad och tävlar i dagarna tre med Johanna och Anna! Där lyckas vi få till vår allra första pinne i agilityklass! Sen åker jag och Pascal till Florens och har en underbar vecka i Toscana med massor av god mat och en massa vin såklart!

Augusti

Vi inleder starkt med att åka till Oskarshamn, tälta och ta två pinnar på raken i agilityklass 1! Plötsligt rusade vi upp i tvåan med tre pinnplaceringar på raken 😀 Woho! Tyvärr är Monsters lilla mage fortfarande inte i form och vi får åka till 20120804-204346.jpgveterinären som pratar om allergi. Tack och lov verkar det inte vara det eftersom inget stämmer med allergier och mot slutet av månaden börjar magen bli riktigt stabil! Vi åker till Öland och tävlar och campar, men campingen gick nog bättre än tävlandet 😛 Plötsligt är vardagen tillbaka och jag börjar jobba igen. Det känns rätt konstigt att vara tillbaka efter fyre veckors semester och 2 veckors sjukskrivning. En stor förändring är på väg in i våra liv eftersom vi börjar kolla på hus! Ååååh vad spännande det är!

September

20120911-105150.jpgHösten inleds med ett besök i Södertälje på Tom Tits och Body World. Jag tävlar i både Tranås, Södertälje och Kumla och vi diskar oss typ hela tiden. Monster är pigg och helt galen! Jag är däremot konstant trött. Jag reser väldigt mycket i jobbet och hundarna är hos Pascal och pappa och diverse hundvakter. Vi tittar också på en himla massa hus och det börjar kännas lite verkligt att vi faktiskt tänker ta steget!

Oktober

Mästerskapsmånaden inleds med HUs KM, där Troll försvarade sin titel från förra året! Klubbmästare 20121006-180708.jpgtvå år i rad, roligt! Sen var det BKs KM, där fick vi tyvärr inga resultat med oss hem.Vi går på kurs för Stina Mattson som är en utmärkt instruktör och lär oss massor! Vi åker till Almunge på kennelträff hos kennel Seglinge och båda hundarna får valla! Sen avslutar vi månaden med att köpa hus! Shit alltså, helt sanslöst!!

November

Vi pendlar mellan ångest och lycka över vårt hus och skriver kontrakt! Jag åker till Prag i tre dagar med jobbet och sen till Nynäshamn för att köra tre lopp med 5 fel och en disk! Sen åker vi till Vårgårda där allt går rätt dåligt med en överladdad hund och vi åker 20121029-132818.jpghem och laddar batterierna. Vi fick ju plats på Lisa Frick-kursen i sommar så någon där ute tror ju på oss, då kan ju vi inte vara sämre 🙂 Dessutom fyller ju Troll 9 år och mår ju dessutom riktigt bra!

December

Kan man se med intensivt ut?

Kan man se med intensivt ut?

Månaden börjar med att jag sätter igång mitt ”fixa-kosing-till-Frick-projekt” och börjar sälja grejer. Man får faktiskt ihop lite pengar genom att rensa bland hundgrejerna! Sen tävlar vi Östgötamästerskap och Troll vinner hopp-seniorklassen! Monsters lag Lantslaget med Dingo och Onnie vinner dessutom lagklassen och Monster nollar ett riktigt bra lopp! Hurra! Dessutom fick jag beviljat att jobba hemifrån en dag i veckan, hurra igen! Vi tar semester innan jul och syrran med tjej kommer ner och firar med oss! Vi har en riktigt härlig jul med en massa brädspel och god mat! Jag syr ett täcke till Ida och lär mig att fläta halsband med rep. Pascal hjälper mig att göra ett fint julkort under en massa skratt 🙂 Och, såklart, njuter vi av att vara lediga med en massa härliga promenader i snön 🙂

Publicerat på 29 december 2012, i Årskrönika. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Summa summarum har det varit ett grymt 2012! 2013 kommer bli minst lika bra om inte bättre! hejja nya huset!

    Gilla

  2. Härligt år och härligt med årskrönika! Hoppas på ett minst lika bra 2013! Lånar idén 😉

    Gilla

  3. Ett klart bra år! Tänk att du/ni har ett hus Hedvig!!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: