Jag vill säga många fula ord

Känslorna åkte berg-och dalbana igår, minst sagt. Lycka över att vi köpt ett hus såklart, blandat med lite ångest och nervositet – vad har vi gett oss in på? Men mest är vi glada och fyllda av förväntan!

MEN, gårdagen bjöd även på sjukt mycket ilska och irritation och det är min hyresvärd i Jönköping, Willhem, som bjöd på de känslorna. Min tvåa är väldigt dyr, 6300 kr för ett boende där jag bor i snitt 3-4 nätter per vecka, det är mycket! Sen parkering och el ovanpå det, ja lägenheten kostar mig runt 6700 per månad. Nu när vi har köpt hus måste jag verkligen minska på den kostnaden! Utöver detta ska jag ju jobba hemifrån på fredagar i vår, då kommer jag sova där 3 nätter per vecka, max! Det blir dyra nätter det.

Så jag har försökt byta lägenhet. Först ut hade jag en etta på gång. Den låg perfekt och kostade 3400 inkl el! Men killen hade inte betalat sina hyror i tid och dessutom hade de två hyresvärdarna suttit och tjattrat om att jag har två hundar och det var ju tydligen inte lämpligt på 38 kvm! Jag ringde min hyresvärd men hon är en sån där som duckar och inte tar striden och hon skyllde framför allt på att killen ifråga inte hade betalat hyran.

Nu har jag hittat en tjej som hyr av samma bolag och hon har en etta som är på runt 45 kvm i ett hus som ligger ganska nära mitt. Klockrent tänkte jag, MEN då vägrar Willhem att låta oss byta pga hundarna! Det är alltså inte lämpligt att bo på 45 kvm med två hundar enligt Willhem!

Jag ringde Hyresnämnden men det gav inte så mycket. Vi kan få ärendet prövat men då måste tjejen jag vill byta med driva ett ärende om att få hyra ut till mig och det tror jag inte att hon vill.. Däremot får man inte neka folk att bo i hyresrätt pga husdjur om det inte är så att man det är olämpligt pga djurens storlek. Jag skulle gissa att det är helt ok att bo med två hundar på 45 kvm men det blir alltså lite svårt att pröva..

Willhem säger då att de kan försöka hjälpa mig att hitta en mindre tvåa för att få ner hyran men det är ju inte vad jag vill! Jag vill få ner hyran ordentligt och det kommer alltså inte vara möjligt. Dels kommer jag inte att få en etta inom Willhem och dels så kommer jag inte kunna byta till någon etta heller eftersom sladdertackan kommer att sitta och prata om hur stora mina hundar är med alla andra hyresvärdar.

Så vad gör jag? Ja jag för väl helt enkelt säga upp min lägenhet och leta själv. Låta bli att nämna hundarna och ange Stångis som referens. Dagpendla ett tag om det krävs. Bränna upp Willhems kontor kanske. Eller bara fantisera om att skrika de fulaste tillmälen jag kan komma på.

Jag vet inte. Jag vet bara att om Willhem hade varit lite smidigare så hade den här situationen varit löst nu, jag hade flytta om några veckor, haft en bättre ekonomi, sluppit ligga sömnlös på nätterna och haft en betydligt trevligare tillträdesdag igår, utan ilska och stora mörka moln…

Tack Willhem för att ni förmörkade en dag som borde varit en allt igenom härlig dag för mig!!

Publicerat på 16 januari 2013, i Just nu och märkt . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Åh vad irriterande!! Själv bor jag i en 36kvm med två hundar och min sambo. Ibland är vi tom 3-4 hundar och det går utmärkt! Finns det hjärterum finns det stjärterum!!

  Gilla

 2. the crazy pack

  Men fy vad trist attityd! Så länge dina hundar inte stör har väl hyresvärden inte ett piss o säga om det! Själv har jag bott m 3 hundar, två katter och en sambo på 28 kvadrat och det funkade super. Hundarna motioneras ju utomhus 😉
  Kan du inte bara säga att hundarna skall bo m Pascal i huset i veckorna och skulle sen hyrevärden fråga varför de är där nån gång får man väl säga att Pascal fått andra arbetstider så de ”tyvärr” måste bo m dig i veckorna igen…

  Gilla

  • Jo men jag vill helst inte ljuga..

   Jag bodde i flera år med två hundar på 25 kvm, det gick utmärkt! Man motionerar ju liksom inte hunden inomhus.. Hur svårt ska det vara att fatta det?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: