Dagens rätt..

.. var absolut skidturen jag tog med hundarna på eftermiddagen i Tinnerö! Vad skönt det är att ta ut kroppen på det sättet! Jag har inte riktigt tekniken, men bitvis får jag flow! Hundarna (läs Troll) blir i galnaste laget, men efter nån halvtimme lugnade de ner sig och föll in i trav. Jag blev så himla varm så kinderna ångade trots att det var kallare än -10 🙂 Den största bonusen var att all irritation över tekniska svårigheter tidigare under dagens frustration föll av mig någon gång halvvägs!

Dagens frustration inföll då innan skidturen, det var Anneli och jag som försökte få in klubbens wordpress.com-blogg på vårt webhotell. Det är säkert inte så svårt när man väl gjort det en gång, men för oss blev alla steg-för-steg-guider rena grekiskan. I tre timmar satt vi och kom inte längre än vart vi var från början. Morr!

Dagens gapskratt fick faktiskt inleda dagen! Först en liten bakgrund: Jag och Karin mötte i torsdags kväll en av Linköpings mer kända hundprofiler. Han och jag drar väl inte riktigt jämnt, till exempel blockade han mig på facebook efter en liten genus-diskussion där han menade att kvinnor har sämre lön för att de är mindre kompetenta.. Nåväl så såg vi inte direkt vem det var som kom i skogen, men jag sa till Karin att jag inte såg fram emot det hundmötet eftersom ekipaget såg ut att vara i konflikt redan på håll. Jag kopplade mina hundar och passerade under det att Troll gnällde och var lite stressad. Han blir lätt stressad när vi möter andra hundar (särskilt större) eftersom han känner sig otrygg, jag tycker det är svårt att jobba med eftersom det kommer av att han blivit påhoppad flera gånger.Att straffa honom bygger ju bara upp ännu mer stress och att avleda honom fungerar sådär.

Den kända hundprofilen höll hunden med mycket kort koppel och med hunden hängande i sitt koppel med framtassarna 15 cm över markhöjd medan hon försökte skälla. De befann sig i en uppenbar konflikt. Vi passerade och jag gick iväg en bit innan det milt sagt stressade ekipaget passerade Karin, som klivit av stigen med sina hundar för att undvika konflikten. Så lyckades vi passera och Karin och jag var faktiskt båda rätt chockade över hur ekipaget betedde sig!

Det roliga kom sig idag när jag surfade in på hans blogg och där kunde läsa att han har bra kontroll på sin hund OM INTE den andra hundägaren har problem med sin hund! Hela det stycket i inlägget ser ut att vara skrivet om mig och Karin och eftersom det är skrivet dagen efter själva händelsen så är det säkert så! Särskilt underhållande är meningen: Om alla hade bättre ordning på sina hundar, så skulle vi ha mindre hundproblem. Haha, no shit? Det gäller väl även författaren själv kan man ju tycka! Dessutom tycker jag nog att det är lite fult att skylla på andra när man har problem med sin hund 😉

Nu ska vi ner på stan en sväng för middag och öl, det känns välförtjänt efter eftermiddagens städande! So long!

Publicerat på 19 januari 2013, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Dagens rätt...

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: