Trötthet leder till sjukdom?

Det låter dramatiskt men det är det inte. Mer bara irriterande att EN natt med dålig sömn mellan söndag till måndag ska leda till att jag har gått på halvfart i två dagar. Igår var jag helt under isen större delen av dagen. Gröt i huvudet, svårigheter att tänka, grus i ögonen. Varje sak är en kraftansträngning. Framåt kvällen fick jag ont i huvudet, sen i halsen och till sist i öronen. Jag tänkte att det ger sig. Men icke, idag har jag fortfarande ordentligt ont i huvudet och halsen utöver grus i ögonen trots att jag faktiskt sov ordentligt inatt. Så segt… Hoppas det ger sig bara, jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu när jag har en hel del att göra på jobbet!

Utöver att jag känner mig risig så har Troll varit stel i ett par dagar när han rest sig upp efter vila. Det är svårt att avgöra vad jag ska göra åt det, att vila honom är inte alltid rätt väg. Samtidigt kan han ju behöva vila för att läka ut om det blivit inflammerat i leden. Svårt. Vi försöker att hålla en lagom nivå där Troll ändå får vara lös och hänga med på promenader. Vi har utökat träningen på pilatesboll, kanske är det det som har blivit för mycket trots att jag kör korta pass? Vi kanske ska ta kortare pass på bollen och fortsätta ha pyjamas (nättäcke från BoT) åtminstone halva dygnet..

Publicerat på 29 januari 2013, i Artros, Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Tråkigt.. hoppas du bättrar dig! Troll också!

    Jag känner mig också halvsjuk när jag är för trött… Man borde ju lyssna på kroppen och vila mer men man måste ju jobba liksom!

    Gilla

  2. Jag blir väldigt lätt sjuk när jag sover dåligt! Läste att brist på sömn påverkar immunförsvaret direkt och där är jag verkligen ett skolboksexemplar. 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: