Funderingar

Idag funderar jag på flera saker. Nedanstående är funderingar från lite olika sammanhang, från nutid och dåtid och kanske till och med framtid.

 • Om man inte finns på facebook, finns man då?
 • Om de fina stunder man har med nära och kära inte läggs upp i ett offentligt forum, betyder det då att det inte har hänt, eller att ögonblicket är mindre värdefullt?
 • Om någon vid ett tillfälle inte respekterat dig, är det då rätt att betala med att inte respektera henne tillbaka?
 • Vem äger en bild, den som tagit den eller den som syns på bilden? Och vem har rätt att säga att bilden inte ska visas?
 • När blir man vuxen i tanke och känsla, egentligen? Blir man någonsin det eller är det några få förunnat?
 • Vad är bäst, att skydda barnet genom att alltid ta dess strider eller att lära barnet att stå på egna ben och säga nej på egen hand?
 • Hur vet man egentligen att man tagit rätt beslut? Om man tror på att det man gör är rätt, hur kan det ändå bli fel?
 • När är det rätt att säga stopp och bryta kontakten med någon? Hur mycket ska man tåla för att det ändå är värt att träffas då och då? Vilken integritet ska man ha?
 • När ska man egentligen ge upp?
 • Är alla dom där nät-hatarna, rasisterna, varghatarna osv, sådär dumma på riktigt?

Jag förstår att detta verkar lite kryptiskt, men det är i vissa fall rätt öppna frågor utan direkt sammanhang och i andra fall lite mer specifikt. Hur nu mycket klarare saker blev med den förklaringen 😉

 

Publicerat på 01 februari 2013, i Just nu. Bokmärk permalänken. 14 kommentarer.

 1. Det där med bilden är iaf lätt att kolla upp. Man äger bilder man tagit själv, men om man vill visa dem för andra måste man ha tillstånd från den som finns med på bilden.

  Gilla

 2. Så länge man är sann och ärlig mot sig själv spelar det ingen roll vad andra anser är rätt eller fel.

  Gilla

  • Är det så enkelt verkligen? Jag menar om man sårar andra genom sina val?

   Gilla

   • Om du sårar dig själv mer genom att inte göra de valen – ja! Omtanke för andra är en värdig egenskap, men där måste man ändå sätta sig själv först. Du ska inte må dåligt för att någon annan ska må bra. Hitta helst en lösning som inte skadar någon. De är dock svåra att hitta.

    Gilla

    • Ja. Jag ställer egentligen inte frågan rakt ut ifrån mig själv utan snarare om val som andra gjort som kan såra andra om du förstår.

     Det beror ju naturligtvis på VAD man pratar om också, hur stor betydelse valet har för personen som väljer..

     Gilla

 3. the crazy pack

  Många av de där funderingarna passerar här då o då med, vissa väldigt ofta.
  Jag skaffade fb i veckan som var. Kan man säga att jag är född då och kan räkna bort de där 30 första åren av min ”ålder”?? 😉

  Gilla

 4. the crazy pack

  Sant… Skulle ju bli yngre än sonen och det blir väl lite väl knepigt.
  Funderingarna är så kloka att jag nästan vill sno dem till min blogg… 😉 Men blir jag för djup i min blogg rörande vissa grejer väljer vissa att bryta m mig bara för det. Så då kommer ännu mer funderingar… Har jag rätt att skriva om vad jag vill i MIN blogg? Även om det kan såra andra? Eller handlar om något som någon man vet läser ens blogg (& som man håller kär) inte vill veta?

  Gilla

  • Ja du.. Svåra frågor! Jag brukar inte få så mkt negativ feedback även om en och annan vill reda ut något i ett annat forum. Jag skriver nog rätt mycket vad jag vill, ämnena kan bli rätt spretiga, men försöker samtidigt att inte såra folk. Men ibland vill man ju få ur sig något även om det kan såra någon…

   Gilla

 5. Ibland kan jag irritera mig på mig själv för att man ska posta veranda jäkla sak man på facebook hela tiden… Fast samtidigt tycker jag att det är kul med responsen man får.. och jag gillar oftast att läsa saker om andra. Så då får man väl bidra själv?

  Gilla

  • Ja, men saker blir ju inte mindre verkliga för att man inte lägger upp dem på fb. De finaste stunderna kan man ju minnas ändå, i ett forum som inte är offentligt. Ibland känns liksom bekräftelsen man får av att posta en status som får mycket uppmärksamhet är viktigare än själva händelsen och då blir det väl lite snett?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: