Ett nytt hem, kalla fötter och riktigt bra träning

Att säga att det har varit fullt upp i helgen är en klar underdrift. Tur att jag jobbade hemifrån i fredags och inte behövde lägga en massa tid på att resa hem! Istället packade vi, packade lite till, simmade hundarna och packade sen lite till. Någon gång på lördag fm var ändå allt förutom kyl och frys packat och pappa kom med släpet! Vi åkte och hämtade ett bord med sex stolar vi köpt från en klubbkompis, tillbaka igen och in med allt! Det gick riktigt snabbt och smidigt eftersom så många kom och hjälpte till! TACK alla!! Tänk vad enkelt det ändå är att flytta när man är många som kan hjälpa till 😀

Vi hade ett litet missöde med en bil som hamnade i diket, det var Ps arbetskamrat som nog led av en lite för tung gasfot, när han körde mot T-korset nedanför Björkeberg. Istället för att prydligt åka vänster hamnade de en bra bit ner i diket. Det fanns inte en chans att knuffa upp bilen utan vi fick vänta på traktorhjälp.. När bilen väl var på vägen igen skulle bilens ägare smidigt ta sig runt och in i bilen, men plötsligt försvann han bakom bilen! Nån tiondels sekund efter kunde man skymta ett par fötter fara upp bakom bilen och strax därefter dök ett väldigt generat huvud upp igen. Lite öm här och där är han nog efter den vurpan! Man får väl säga att han sen så att säga fullbordade skämtet genom att säga att bilen gick som en pråm på vägen! Han menade nog att den låg stadigt på vägen men jag kan intyga att den verkar vara svängbar som en pråm också 😀 Humor, det är humor..

20130211-211505.jpg

Till slut fick vi ut alla lådor och möbler till huset och kunde inleda projekt uppvärmning. Huset är uppvärmt av luftvärmepump, kamin och.. eldrivna element.. Just den sista delen vill vi ju helst klara oss utan i så hög grad som möjligt såklart. Vi måste ha på lite värme i sovrummet, annars är planen att vi har elementen på 10-15 grader och sen eldar upp till en vettig temperatur. Ja, och så luftvärmepumpen också då. Den är i rummet som vi har tänkt att ha som kontor, det känns vettigt eftersom man lätt blir kall framför datorn. Jag måste ju sitta i ett skapligt varmt rum när jag jobbar hemifrån. Jag tycker det var en rätt vettig temperatur igår, man får ha på sig mosters hemstickade ylletofflor (fantastiskt sköna!!) och kanske en fleecetröja men jag packade upp en hel del lådor endast klädd i t-shirt ändå, om man rör sig blir man ju varm. Nåväl, vi får hitta en nivå som funkar både för oss och för plånboken! Det märks förresten på hundarna att golven är kyliga, båda väljer att ligga på dynor, biabädd eller filt hemma 😉

Vi tränade igår också! Ida hade med sig två övningar, en med slalom och en med tajta svängar kombinerat med en raka med oxer. Monster inledde med att hoppa stort och i full fart = stora svängar, men vi jobbade igenom svängarna och jag känner mig mycket nöjd med hur han utvecklades under passet. Vi har jobb kvar att göra här, svänga är inget Monster har naturligt, men han lyssnar och bromsar när han slår på hjärnan och då går han så fint så fint! Jag tycker att vi har jobbat ihop oss jättefint den senaste tiden trots att vi inte tränat mer än någon gång per vecka, jag springer och blindbyter före och han följer. Det känns helt enkelt som att vi börjar bli ett riktigt bra team! En riktigt häftig känsla med detta krutpaket till hund!!

Troll körde också, på smallhöjd och han går ju så grymt fint. Han är så tajt och fin så att jag anmälde honom till en agilityklass 2 i Tranås. Vi får se om han verkligen ska starta men det vore roligt att köra honom i nåt enstaka lopp ändå! I tvåan är ju inte hindren maxade och eftersom han inte är startad i agilitytrean så får han ju faktiskt starta tvåan fortfarande. Nåväl, jag har inte betalt, vi får se hur han mår under våren helt enkelt 🙂

Publicerat på 11 februari 2013, i Agility, Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Ett nytt hem, kalla fötter och riktigt bra träning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: